Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται  η προθεσμία της κινητικότητας κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Συγκεκριμένα, προκειμένου ο υπάλληλος να μη χάσει ούτε μια μέρα από την υποβολή της αίτησής του, πρότεινε να αντικατασταθεί η φράση «Εντός τριών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου» στο άρθρο 63 του Νόμου 4277/2014 από τη  φράση « Από την επόμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής της αιτήσεως και έως την 31η -12-2014».

Στην αιτιολογική έκθεση, ο βουλευτής αναφέρει:  
Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των υπαλλήλων στις προηγούμενες φάσεις του προγράμματος της κινητικότητας παρουσιάζονται επιπλέον πλείστα αιτήματα υπαλλήλων αλλά και φορέων για παράταση των προθεσμιών της κινητικότητας για το λόγο ότι πρόκειται για διαδικασία ασφαλή, γρήγορη και αποτελεσματική.
Για το λόγο αυτό, με την παρούσα προτείνεται παράταση των ημερομηνιών υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων, αλλά και της έκδοσης των αποφάσεων των αρμοδίων για το διορισμό οργάνων των φορέων υποδοχής.
Με την παράγραφο 2 της προτεινόμενης διάταξης διασαφηνίζεται ότι τα αρμόδια προς διορισμό όργανα των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που εξέδωσαν τις αποφάσεις μετάταξης μέχρι και την 3-10-2014 ήταν τα αρμόδια κατά χρόνο όργανα και ως εκ τούτου οι πράξεις τους δημοσιεύονται και ολοκληρώνονται.