Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μετά την πυρκαγιά στον Ορθόλιθο στο Γερακάρι

Δεκάδες στρέμματα καμένης έκτασης χαμηλής δασικής βλάστησης άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστα αίτια την Δευτέρα 3/11/2014 το μεσημέρι στην περιοχή Ορθόλιθος βορειοδυτικά του οικισμού Γερακαρίου Κυθήρων.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ.
Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από άγνωστα αίτια την Δευτέρα 3/11/2014 το μεσημέρι στην περιοχή Ορθόλιθος βορειοδυτικά του οικισμού Γερακαρίου Κυθήρων. 




Στην επιχείρηση κατάσβεσης έδρασαν 5 πυροσβέστες με 2 πυροσβεστικά οχήματα του τοπικού Κλιμακίου Κυθήρων με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Πυραγό κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου. Παρόντες από την πρώτη στιγμή επίσης οι Εθελοντές Πυροσβέστες, η Ομάδα Διάσωσης επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κυθήρων, κύριοι Γιώργος Κομηνός και Μαθιός Αγγελιουδάκης .ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Κατσανεβάκης Ιωάννης, ο Προιστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κύριος Κωνσταντίνος Στάθης και 3 άτομα από το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό μαζί με την υδροφόρα του δήμου, καθώς και αρκετοί κάτοικοι των γύρω χωριών. 






Η περιοχή εξαιρετικά δύσβατη και το έργο κατάσβεσης δύσκολο Σύµφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς έχουν αποτεφρωθεί περίπου 100 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.Στην περιοχή της πυρκαγιάς παρεμιναν και την χθεσινή νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης. 

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο δήμος μερίμνησε για την σίτιση ( μεσημέρι -βράδυ) όλων αυτών που συμμετείχαν στην κατάσβεση και σε ότι άλλο κρίθηκε αναγκαίο.




-------------------------------------------
Πηγή: AdelinFm-Τάκης Πολίτης
-------------------------------------------