Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δωρεά Έφης Σακελλαράκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ ΠΡΟΣ
ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ιδιαιτέρως τιμητική για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων υπήρξε η πρόσφατη δωρεά από τη σύντροφο του αρχαιολόγου, κ. Έφη Σακελλαράκη, του επιστημονικού απολογισμού της ανασκαφής που διηύθυνε ο αείμνηστος Γιάννης Σακελλαράκης στον Άγιο Γεώργιο στο Βουνό. 

Πρόκειται για πέντε πλούσια εικονογραφημένους τόμους,  έκδοση της Βιβλιοθήκης της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. 

Οι τέσσερις πρώτοι τόμοι περιγράφουν λεπτομερώς τη διαδικασία της ανασκαφής, και εν συνεχεία αξιολογούν και αναλύουν τα ευρήματα. 

Ο πέμπτος τόμος έχει υπότιτλο «Μινωική λατρεία και νεότεροι χρόνοι» και συμπεριλαμβάνει, εκτός από σειρά κειμένων σχετικά με την Μινωική λατρεία και την επίδρασή της στην περιοχή του Αιγαίου, εκτεταμένο δοκίμιο με τίτλο «Η αρχαιολογική δραστηριότητα στα Κύθηρα», αρχής γενομένης από τον Εμμανουήλ Καλούτση.

Το πολύτιμο αυτό σύγγραμμα παίρνει τη φυσική θέση του στην ειδική συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία φιλοδοξεί να συμπεριλάβει κάθε δημοσίευση που σχετίζεται με τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. 

Τα βιβλία της συλλογής αυτής, που ήδη συμπεριλαμβάνει αρκετές σπάνιες και δυσεύρετες δημοσιεύσεις, δεν δανείζονται, παρά αποτελούν τον πυρήνα μιας ερευνητικής βιβλιοθήκης στη διάθεση κάθε ερευνητή, φοιτητή, μαθητή ή απλώς ενδιαφερόμενου για την ιστορία των νησιών μας.
---------------------------------
Από την Ομάδα Φίλων Βιβλιοθήκης
Δελτίο τύπου 26/11/2014