Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Νέα Πορεία - Όραμα και Έργο - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 29-10-2014 στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.

Παρών ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Κατσανεβάκης, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μαρία Κασιμάτη, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Κώστας Μαριάτος, από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Νίκος Μεγαλοκονόμος, και Δημήτρης Λουράντος, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 16.
Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές του στην Αθήνα κατά το πρόσφατο ταξίδι του, και έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις που ετέθησαν.
Στην ερώτηση μας για την διακοπή της παροχής των υπηρεσιών του Δημοτικού Βυτίου, η απάντηση του Δημάρχου ήταν:
"Το Βυτίο λειτουργούσε παράνομα όλα αυτά τα χρόνια, αύριο θα διατάξω ένορκη διοικητική εξέταση για να διερρευνηθούν οι ποινικές ευθύνες"!!!
Σε ερώτησή μας σχετική με την επιστολή των Μηχανικών των Κυθήρων, εξέφρασε την ενόχλησή του για το περιεχόμενό της και δήλωσε ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή μαζί τους για να συζητήσουν τα προβλήματα τα οποία τους απασχολούν.
Για το διαφαινόμενο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι είναι σε επαφή με τους αρμοδίους και δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την ακινησία των πλοίων.

Σε άλλες ερωτήσεις μας, σχετικά με την διακοπή των εργασιών βελτίωσης του κεντρικού δρόμου και την πορεία των ήδη δημοπρατημένων έργων, δεν μας έπεισαν οι απαντήσεις, ότι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής έχουν στόχο την ταχεία υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων.

Για την τύχη των ανασκαφών στο κάστρο των Αντικυθήρων, δήλωσε ότι θα καταβάλει προσπάθεια να μην διακοπούν, ενώ για την ολοκλήρωση της προμήθειας αντιγράφου του Εφήβου των Αντικυθήρων, δήλωσε ότι υπάρχουν άλλες ανάγκες!

Το σημαντικότερο θέμα όμως της συνεδρίασης, το οποίο καταδεικνύει τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης του Δημάρχου, ήταν η πρότασή του να ζητηθεί από το Ελεγχτικό Συνέδριο καί το Γενικό Λογιστήριο του κράτους να κάνουν έλεγχο στον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα, εκτός της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι λίγο πριν αναλάβει Δήμαρχος!
Η παράταξή μας είχε εκφράσει τις απόψεις της, καταθέτωντας πρόταση, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, για ουσιαστικό διαχειριστικό έλεγχο.

Η πρότασή μας αυτή χαρακτηρίστηκε πυροτέχνημα και καταψηφίστηκε.

Το γεγονός, ότι επανήλθε και μάλιστα εκτός Ημερήσιας Διάταξης, με τροποποιημένη πρόταση , κρύβει μικροπολιτικές σκοπιμότητες που πρέπει να διευκρινιστούν.
Η παράταξη θα εκδώσει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα που θα τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς μας.

Έγινε εμφανής η βούληση της πλειοψηφίας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση που εκκρεμεί στην δικαιοσύνη, επανερχόμενη με μιά πρόταση η οποία γνωρίζει ότι δεν είναι υλοποιήσιμη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα.

Εντύπωση προκάλεσε η άρνηση ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφίας να ψηφίσουν την αποδοχή της μελέτης και την εκτέλεση του έργου "Βελτίωση οδών Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου", το έργο αφορά τον περιφερειακό δρόμο στο πάνω Λιβάδι και ένα μικρό τμήμα στην περιοχή Καψοχειλάδες, είχε δε προγραμματιστεί κατά την δική μας θητεία.

Η συνεδρίαση έληξε με την δήλωση του Δημάρχου ότι το Συμβούλιο θα συνεδριάσει σε λίγες μέρες για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2015.
-----------------------------------------
Νέα Πορεία-Όραμα και Έργο
-----------------------------------------