Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δείτε που και πως θα καταγγέλλουμε τα φακελάκια στα νοσοκομεία!

Μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία ωστόσο δε θα βγει στον «αέρα» πριν το νέο έτος, θα μπορούν όλοι οι πολίτες επωνύμως να καταγγέλλουν τα φακελάκια που έχουν δώσει ή * τους έχουν ζητηθεί σε νοσοκομεία. 

'Χωρίς…φόβο και πάθος και με όλη την ασφάλεια δεσμεύεται πως θα μπορούμε σε λίγο καιρό να καταγγέλλουμε τα φακελάκια στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. 
Ειδικότερα με βάση και το σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς, τα στελέχη του υπουργείου Υγείας αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ειδικό site στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες ή οι ασθενείς να μπαίνουν και να αναφέρουν όλα τα στοιχεία συγκεκριμένων περιστατικών. 
 
Θα μπορούν να περιγράφουν συγκεκριμένα περιστατικά με επίορκους γιατρούς αλλά επωνύμως. Και αυτό προκειμένου να μπορεί η καταγγελία τους και να διερευνηθεί και να αναζητηθεί ο ένοχος μιας παραβατικής συμπεριφοράς. 
 
Κατά τον υπουργό Υγείας όλα τα στοιχεία του ασθενούς θα είναι πλήρως προστατευμένα ώστε να μην μπορεί ο …ύποπτος να λειτουργήσει σε βάρος τους. 
Άλλωστε είναι γνωστό στους κύκλους του ΕΣΥ πως οι επίορκοι γιατροί που αντιλαμβάνονται πως ασθενής θα τους καταγγείλει ή φέρνει αντιρρήσεις, αδιαφορούν συνήθως για την πορεία της υγείας του στη συνέχεια.
 
Αυτός εξάλλου είναι και ο μεγάλος φόβος των ασθενών και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά με φακελάκια. 
Κατά τον υπουργό Υγείας αναζητείται και η νομική φόρμουλα αλλά και το διαδικτυακό περιβάλλον που θα διασφαλίζει απόλυτα τους ασθενείς που θα κάνουν καταγγελίες. 
-----------------------------------------------
Πηγή: iatropedia.gr-Δήμητρα Ευθυμιάδου
-----------------------------------------------