Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Φανατικοί χρήστες κινητών τηλεφώνων παραμένουν οι Έλληνες

 Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα, όπου οι συνδέσεις ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια (15,2 εκατ. για την ακρίβεια!), γεγονός που καταδεικνύει ότι κάθε κάτοικος διαθέτει περισσότερους από έναν αριθμό τηλεφώνου. 

Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια η αναλογία αυτή ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι συνδέσεις είχαν προσεγγίσει τα είκοσι εκατομμύρια.
 
 
Ταυτόχρονα, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, εγκαθιστούν όλο και περισσότερους σταθμούς βάσης (κεραίες) με στόχο την ασύρματη τηλεφωνική κάλυψη, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της επικράτειας, γεγονός που αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ εταιριών και κατοίκων περιοχών, που καταγγέλλουν ότι κινδυνεύει η υγεία τους λόγω της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. 
 
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης, με θέμα: ?Νομικά ζητήματα από την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας?, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 
----------------------------
Πηγή: capital.gr 
----------------------------