Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Α΄ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Ά Πειραιά

                                                                 Πειραιάς, 24/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:. Συνάντηση της Βουλευτού Α΄ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση στα γραφεία της Περιφέρειας στον Πειραιά.

Η βουλευτής ρώτησε συγκεκριμένα να ενημερωθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη
για τα θέματα που σχετίζονται με το βιολογικό καθαρισμό και την αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλα τα νησιά. Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί  για τον υποθαλάσσιο αγωγό σύνδεσης της Αίγινας με ΕΥΔΑΠ, για την επέκταση του Μουσείου Καπράλου και το Λαογραφικό Μουσείο στην Αίγινα, για τον Λιμενίσκο και τα Καρνάγια στις Σπέτσες, για το Λιμανάκι στο Μετόχι και για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.
Συζήτησαν επίσης την αναγκαιότητα επίσπευσης του έργου του διαδρόμου του αεροδρομίου στα Κύθηρα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την βουλευτή  για την εξέλιξη των έργων εκσυγχρονισμού των βασικών υποδομών, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η αυτονομία των νησιών σε ότι αφορά την ύδρευση και τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Εκδήλωσε επίσης τη διαθεσιμότητά του για κάθε επικοινωνία και συνεργασία που αφορά στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού.  

Η Μαρία Ρεπούση αναφέρθηκε στη σημασία των υποδομών για την τουριστική αξιοποίηση των νησιών. Τα νησιά για να παραμείνουν ζωντανά χρειάζονται την υποστήριξη και της κεντρικής κυβέρνησης και της περιφέρειας, υπογράμμισε. Τόνισε επίσης τη σημασία του σχεδιασμού πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έτσι ώστε να ενισχυθούν πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που δημιουργούνται στο τοπικό επίπεδο και υπερβαίνουν τις παραδοσιακές πολιτιστικές ετήσιες εκδηλώσεις. Τέλος δήλωσε από την πλευρά της πλήρη διαθεσιμότητα για την υποστήριξη των έργων υποδομής στα νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς και των πολιτιστικών δράσεων.