Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση ισχυρού σεισμού προγραμματίζει το υπ. Δημόσιας Τάξης

Τη διεξαγωγή μεγάλης άσκησης προκειμένου να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν ισχυρού σεισμού, καθώς και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τη διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στον Ευβοϊκό Κόλπο.


Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητα επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία αναφο΄ρα από τους σεισμολόγους για αναμενόμενο μεγαλύτερο σεισμό, τονίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα.

Για το λόγο αυτό μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να διεξαχθεί γενική άσκηση ετοιμότητας σε συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια υπουργεία (ειδικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας), καθώς και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

«Επισημαίνω -κατανοώντας πλήρως την πιθανή δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων- ότι αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα προς όφελος του Έλληνα πολίτη και να εφαρμόσουμε στην πράξη μία νέα φιλοσοφία για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της Δημόσιας Διοίκησης» δήλωσε ο υπουργός.
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------