Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τις επόμενες ημέρες δημοπρατείται η αποκατάσταση 77 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης

«Το σύνολο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει αποκατασταθεί μέσα στο 2015» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και τόνισε ότι «η αποκατάστασή τους δεν θα ήταν εφικτή χωρίς το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι 77 ΧΑΔΑ θα δημοπρατηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι λοιποί 3, ενώ απαντώντας σε επικρίσεις για καθυστερήσεις αναφέρθηκε σε Δήμους οι οποίοι συνέχισαν τη λειτουργία κλειστών ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να αλλάζει το φυσικό αντικείμενο της μελέτης που έπρεπε να δημοπρατηθεί.
 
Αναφερόμενος στα πρόστιμα που επίκεινται για τους ΧΑΔΑ ο κ. Τατούλης ήταν ιδιαίτερα οξύς προς την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για τον «πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πάζλ όσων αδιαφορούσαν ή δημιουργούσαν σύγχυση προκειμένου να μη γίνει τίποτα, γιατί τσαλαβουτούσαν από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχουν κανένα σχέδιο ή καμία άποψη, παραπλανώντας τις Δημοτικές αρχές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα πρόστιμα».
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ευθύνης πραγματοποιήσαμε συνεχείς διαβουλεύσεις με τις Δημοτικές αρχές, ώστε να υλοποιήσουν τον ΠΕΣΔΑ του 2010, που είχαν υπογράψει, και να ανασχεθούν τα πρόστιμα.
 
Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ολοκληρώθηκε με την επιτυχή έκβαση του διεθνούς διαγωνισμού για τον ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και τόνισε ότι «το σχέδιό μας το ενέκριναν δύο φορές οι πολίτες και αυτό εφαρμόζουμε».
 
Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι δεν γίνεται επιλεκτική επιβολή τους, καθώς «κανένα πρόστιμο δεν έχει παραμείνει στο συρτάρι μας και αυτή είναι η μόνη δυνατή συνθήκη συμμόρφωσης στα συμφωνηθέντα».
 
«Την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ την έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το άρθρο 17 του πρόσφατου νόμου δεν μπορεί να ανατρέψει το Ν. 4042» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.
-------------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.com
-------------------------------------------