Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμος Μονεμβασίας στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2014”

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με σαφή προσανατολισμό στις αγορές των Βαλκανίων και της Βόρειας Ελλάδας, ο Δήμος Μονεμβασίας για μία ακόμη φορά, έδωσε το παρόν στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2014”, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2014.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Δημήτρη Λεκάκη, Θεοδούλη Σπυριδάκου και Δημήτρη Πολλάλη.

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου στην παραπάνω Έκθεση ήταν να προβάλει τα ισχυρά τουριστικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα, με αντικειμενικό σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών από τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη θεμελίωση του τόπου μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών.

Το περίπτερο του Δήμου επισκέφτηκε πλήθος κόσμου όπου μοιράστηκε προωθητικό υλικό (χάρτες, ενημερωτικά φυλλάδια κ.α.), ενώ παράλληλα προβλήθηκαν τα θεματικά τουριστικά βίντεο της περιοχής. Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα αξιοθέατα αλλά και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, είναι οι λόγοι για τους οποίους οι επισκέπτες της έκθεσης δεσμεύτηκαν να προγραμματίσουν τις επόμενες διακοπές τους στον τόπο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το γεγονός των προγραμματισμένων “Β2Β” συναντήσεων,  με τους πάνω από 100 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers), προερχόμενων από ΗΠΑ, Καναδά, Κόστα Ρίκα, Ινδία, Σερβία, Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία κ.ά., που ήρθαν σε επαφή με τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού και τους προσκεκλημένους από το Δήμο Επαγγελματιών του Τουριστικού Κλάδου.

Συνολικά Ενδεικτικά Στατιστικά Στοιχεία της Έκθεσης:
-    8000 επισκέπτες
-    235 εκθέτες
-    82 προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και εκθέτες από Ελλάδα και Εξωτερικό
-    1300 επιχειρηματικά ραντεβού

Δωρεάν 3μερες διακοπές προσέφεραν οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων kinsterna και Princess Kyniska στην κλήρωση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία του Προέδρου Καλαθοσφαίρισης της Ομάδας του ΠΑΟΚ, κ. Μπάνε Πρέλεβιτς.

Το περίπτερο του Δήμου Μονεμβασίας, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Λακωνίας κ. Ματούλα Μπελεγρή, εκφράζοντας τη βούλησή για την από κοινού τουριστική εκπροσώπηση Περιφέρειας – Δήμων – Επαγγελματιών, με γνώμονα πάντα την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη ανάδειξη της Πελοποννήσου.
-----------------------------
Πηγή: notospress.gr
-----------------------------