Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 24/11/2014 - Συναντήσεις Δημάρχου

Συνάντηση διάρκειας περίπου δύο ωρών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης με τον Αντιπρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» κ. Ιωάννη Ιωαννίδη. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της εταιρείας Olympic Shipping and Management S.A. που διαχειρίζεται τα πλοία που ελέγχονται από το Ίδρυμα, καθώς ο κ. Ιωαννίδης είναι μεταξύ άλλων Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας καθώς και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. 
 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόσφατη ονοματοδοσία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» καθώς και το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης του Αερολιμένα, που αποτελεί κρατικό έργο, οι μελέτες για το οποίο θα εκπονηθούν από την Περιφέρεια Αττικής.
 
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μανόλη Χάρο είχαν συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο. Κατά τη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από την κα. Δούρου να υπάρξει ψήφισμα – παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με το ζήτημα του αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων, κάτι που η κα. Δούρου απεδέχθη αμέσως και δρομολογήθηκε για επόμενη τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου. 


Επίσης ο κ. Δήμαρχος ζήτησε παρέμβαση της Περιφέρειας για το σοβαρό ζήτημα της απουσίας γιατρού στα Αντικύθηρα για το οποίο σήμερα υπήρξε νέα επείγουσα επιστολή του κ. Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Έγινε ενημέρωση της Περιφερειάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τις ανάγκες των Κυθήρων και Αντικυθήρων σε εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής και ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία και έγινε ιεράρχηση των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου αφενός να ενταχθούν σε χρηματοδότηση έργα που είναι ήδη ώριμα, αφετέρου να συνδράμει η Περιφέρεια στην εκπόνηση σωστών και αξιόπιστων μελετών για νέα απαραίτητα έργα και παρεμβάσεις. 

Τέλος ο κ. Δήμαρχος παρέδωσε στην κα. Περιφερειάρχη την πρόσφατη κοινή ανακοίνωσή του με τον Δήμαρχο της Αμφίπολης, της επιβεβαίωσε το αίτημα του Δήμου Κυθήρων για διάχυση των αποτελεσμάτων των ενάλιων ερευνών στα Αντικύθηρα και στις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών, ενώ ο κ. Χάρος πρότεινε την πραγματοποίηση αναπτυξιακού συνεδρίου στο νησί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας με στόχο να καθοριστεί με σαφήνεια το μοντέλο ανάπτυξης των Κυθήρων και Αντικυθήρων για τα επόμενα χρόνια. 
-------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------------