Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ (Κ.Δ.Β.Μ.) ΚΥΘΗΡΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κυθήρων και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) ξεκινούν τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κυθήρων στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κυθήρων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
Θεματική ενότητα
Πρόγραμμα:
ΩΡΕΣ
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα
25
Αγροτική Επιχειρηματικότητα –
Marketing Αγροτικών Προϊόντων
25
25
Νέες Τεχνολογίες*
50
50
25
Γλώσσα και Επικοινωνία
25
25
25
Πολιτισμός και Τέχνη
25
Αξιοποίηση της Πολιτιστικής
Κληρονομιάς
25
Φωτογραφία
25

*Ειδικά τα μαθήματα στις νέες τεχνολογίες δύναται να πραγματοποιηθούν μόνο στη Χώρα.

Τα προσφερόμενα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικότητας. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Στο τέλος κάθε προγράμματος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε απογευματινές ώρες (17:30 – 20:00) τον υπεύθυνο εκπαίδευσης στο τηλέφωνο 6988-746258 (Τάκη Παπαδημητρίου). Ο χώρος του ΚΔΒΜ βρίσκεται στην έξοδο της Χώρας (δίπλα στον οδοστρωτήρα) και με επόμενο δελτίο τύπου θα καθοριστούν ώρες ενημέρωσης.
---------------------------------------------
Πηγή:  http://kythirakdvm.blogspot.gr
---------------------------------------------

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των δράσεων ΔΒΜ, οι Δήμοι της χώρας καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο, καθώς ενεργοποιούν το δίκτυο των φορέων ΔΒΜ των περιοχών τους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη της προσφοράς στους δημότες τους εύστοχων, έγκυρων, υψηλής ποιότητας, εύκολα προσβάσιμων προγραμμάτων, που συνδέονται με το τοπικό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον. Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) συστήνονται και λειτουργούν, σύμφωνα με το Ν. 3879/2010, σε όσους Δήμους το επιθυμούν. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσιακές μονάδες που ασκούν αρμοδιότητες δια βίου μάθησης των Δήμων ιδρύουν ΚΔΒΜ, στα οποία θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Τα εν λόγω Κέντρα, ως μονάδες εκπαίδευσης ενηλίκων και υποσύστημα της δια βίου μάθησης, στοχεύουν -ως προς τους εκπαιδευομένους τους - στα εξής:

  •  δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση και ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση
  •  ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών
  •  σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση
  •  ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και της διατήρησης της θέσης εργασίας ή της επαγγελματικής εξέλιξης
  •  συμμετοχή στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» και πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες
  • αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού
  • ανάπτυξη της ενεργού ιδιότητας του πολίτη
  • δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο πεδίο του πολιτισμού
  • ενίσχυση της ισότητας των δύο φύλων
  • μείωση του «ψηφιακού χάσματος»
  • δυνατότητα εκπαίδευσης/επιμόρφωσης με ευελιξία ως προς τον χώρο και τον χρόνο
  • ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση ενηλίκων