Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ομάδα ελλήνων ερευνητών,απο το τμήμα βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,έχει δείξει σε μελέτη ότι το ελληνικό θυμαρίσιο μέλι αναστέλλει σημαντικά τη βιωσιμότητα των καρκινικών κυττάρων του προστάτη του ανθρώπου.Σε αυτή την έρευνα, 15 δείγματα θυμαρίσιου μελιού απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας υποβλήθηκαν σε φυτοχημική ανάλυση για την απομόνωση,ταυτοποίηση και προσδιορισμό του μοναδικού αυτού μονοτερπενίου που βρίσκεται στο ελληνικό θυμαρίσιο μέλι,της τριυδρόξυ-κετόνης. 

 Ερευνήθηκε η προκαλούμενη απο την τριυδρόξυ-κετόνη αναστολή ανάπτυξης και η πρόκληση απόπτωσης (κυτταρικός θάνατος)σε μια σειρά καρκινικών κυττάρων του προστάτη και μελετήθηκε περαιτέρω ο βιοχημικός μηχανισμός αυτής της δράσης.

Η αποπτωτική δράση της τριυδρόξυ-κετόνης ήταν σημαντική σε μια συγκέντρωση 100μΜ. 

Ερευνήθηκε επίσης η αντμικροβιακή δράση της τριυδρόξυ-κετόνης ενάντια σε 9 παθογόνα βακτήρια και 3 μύκητες η οποία ήταν εξαιρετική, με μια ελάχιστη ανασταλτική συγκέντρωση ΜΙC που κυμάνθηκε απο 0,04 ως 0,57mg/ml. 

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η τριυδρόξυ-κετόνη που ασκεί σημαντική αποπτωτική δράση στα κύτταρα καρκίνου του προστάτη είναι παράγοντας κλειδί για την αντικαρκινική δράση του ελληνικού θυμαρίσου μελιού .
-----------------------------------------------------
Γιάννης Πρωτοψάλτης Μελισσοκόμος
----------------------------------------------------- 

Σημείωση: Εμείς να προσθέσουμε ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ.....