Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πως να αφαιρέσετε τους λιπαρούς λεκέδες από οποιαδήποτε επιφάνεια!

Δεν έχει σημασία που βρίσκονται ή τι ακριβώς είναι, οι λεκέδες λίπους είναι ιδιαίτερα πεισματάρηδες. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού των λιπών από την κουζίνα σας, το δέρμα σας, τα ρούχα σας και τα χαλιά σας. Αλλά ποιος είναι  πραγματικά ο καλύτερος;

1. Ρούχα
Ρίξτε μια μικρή σταγόνα σαπούνι πιάτων πάνω στο λεκέ, τρίψτε το ύφασμα με τα δάχτυλά σας και αφήστε το να μουλιάσει. Μετά από περίπου 15 λεπτά, ρίξτε το στο πλυντήριο και πλύνετε ως συνήθως. Αν ο λεκές είναι ακόμα εκεί, επαναλάβετε μέχρι να φύγει.

2. Μοκέτες
Τρίψτε σαπούνι στην λεκιασμένη περιοχή, στη συνέχεια τρίψτε με ένα υγρό απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

3. Στην κουζίνα Σε ένα μικρό μπολ, κάνετε μια πάστα από φυτικό λάδι και μαγειρική σόδα και εφαρμόστε στις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας και στα ξύλινα ντουλάπια με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας. Το μείγμα θα μειώσει το λίπος εξίσου καλά όπως και εκείνα τα εμπορικά καθαριστικά, με όλες αυτές τις σκληρές χημικές ουσίες.

4. Γρανίτης
Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν αφαιρείτε λεκέδες γράσου από γρανίτη, διότι οι λεκέδες από λίπη μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στην επιφάνεια της πέτρας. Μείνετε μακριά από οτιδήποτε όξινο ή λειαντικό. Αντ 'αυτού πάρτε σαπούνι πιάτων, και πιέστε απαλά πάνω στο λεκέ. Αν ακόμα δεν βγαίνει, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία.

5. Δέρμα
Χρησιμοποιήστε απλή ζάχαρη ! Είναι τόσο λειαντική και χαλαρωτική. Καθαρίστε τα χέρια σας με μια πάστα από ζάχαρη και νερό και πείτε αντίο στο λίπος. Plus, το δέρμα σας θα είναι τόσο απαλό σαν αυτό του μωρού!
--------------------------
Πηγή: neadiatrofis.gr 
---------------------------------------