Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
οργάνωσης  ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ


Στις 14 Οκτωβρίου 2014, μια ασυνήθιστη "επίσκεψη" ολιγάριθμης ομάδας μεταφορέων ξεκίνησε απο το Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων με την απαίτηση "¨ελέγχου" των δικαιολογητικών  των λεωφορείων που ξεκίνησαν δρομολόγια και κατέληξε σε σοβαρή αναστάτωση στο Νηπιαγωγείο  Ποταμού. Εφτασαν στιο σημείο να εμποδίσουν την αποχώρηση των μαθητών με τα λεωφορεία  που εχουν ήδη νομίμως δρομολογηθεί. Χρειαστηκε η επέμβαση της αστυνομίας που απεσόβησε τα χειρότερα μπροστά στα εκπληκτα βλέμματα των νηπίων.
             
Οπως ολα δείχνουν οι αλλαγές στην κατανομή των  κονδυλίων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την μεταφορά μαθητών  στα Κύθηρα προκαλούν αναστάτωση και παρεκτροπή ορισμένων που επιθυμούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τα προνόμια τους.
            
 Παράλληλα η  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου να ζητήσει επιτέλους την δρομολόγηση των λεωφορείων με άδειες δημόσιας χρήσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των  κατοίκων  δημιουργεί τις προυποθέσεις για να  υπάρχει εσωτερική συγκοινωνία στο νησί οπως σε ολη την υπόλοιπη Ελλάδα χειμώνα και καλοκαίρι.
              
Καλούμε τους "διαμαρτυρόμενους" μεταφορείς να βοηθησουν τους μαθητές να πάνε επιτέλους στο σχολείο τους 35 μέρες μετα την έναρξη της χρονιάς. Να υλοποιήσουν δρομολόγια δημόσιας συγκοινωνίας για να ανακουφίσουν δεκάδες συμπατριώτες που έχουν ανάγκη μετακίνησης.
             
Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων θεωρεί σεβαστή την ανάγκη προστασίας των εισοδημάτων όλων αλλα διαφωνει ριζικά με τις μεθόδους που ακολουθούνται απο ορισμένους.
             
Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και αποφάσεις των συλλόγων γονέων και των μαθητών για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα μεταφορών, υποστηρίζουμε την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά όλων των μαθητών με κάθε μεταφορικό μέσο (δημόσιο και ιδιωτικό) όπως ακριβώς ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Οι αποφάσεις αυτές βρισκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των κατοίκων των Κυθήρων.
             
Τέλος ζητάμε ενα αρτια οργανωμένο διαγωνισμό απο την Περιφέρεια Αττικής τον προσεχή Φεβρουάριο που θα λύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα για να μην ξαναζήσουμε αυτές τις καταστάσεις.

                                                                                                            Κύθηρα 15/10/2014