Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αιτήσεις για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και στα ΚΕΠ

Και μέσω των ΚΕΠ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, από σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
 
Όπως διευκρινίζεται, η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.
 
Μετά από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για την καταβολή του επιδόματος στο φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του φορολογουμένου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης.
 
Η βεβαίωση αυτή υπογράφεται και σφραγίζεται από τα ΚΕΠ και στη συνέχεια παραδίδεται στο φορολογούμενο.
 
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στο φορολογούμενο, τα ΚΕΠ δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. 
------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------------------