Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αγνώριστος ο Πόρος σε έναν μήνα δημαρχίας Γιάννη Δημητριάδη

Για όποιον είχε πάει στον Πόρο πριν τις Δημοτικές εκλογές, επί δημαρχίας Δημήτρη Στρατηγού, και πήγε έναν μήνα μετά την ανάληψη της δημαρχίας από το Γιάννη Δημητριάδη, θα διαπίστωσε μια μεγάλη αλλαγή στο κομμάτι της καθαριότητας.
     
Οι δρόμοι του νησιού και όχι μόνον ο κεντρικός λάμπουν! Αν γράψουμε ότι δεν υπάρχει σκουπίδι ούτε για δείγμα, δε θα είμαστε υπερβολικοί. Ακόμη και το μικρό μηχανικό σάρωθρο έκανε την εμφάνισή του σε όλους τους δρόμους επαναλαμβάνουμε, για να καθαρίσει το οδόστρωμα κοντά στα πεζοδρόμια. Και φυσικά για πρώτη φορά είδαμε πλυμένους κάδους απορριμάτων που δε βρωμάνε!

    
Το προηγούμενο μάλιστα σαββατοκύριακο έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα οι άπειρες λακούβες που υπήρχαν στους δρόμους και επί Στρατηγού ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους οδηγούς μηχανών και αυτοκινήτων. Επίσης, μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου Δημάρχου, ήταν ο καθαρισμός του οικοπέδου στο σχολείο, το οποίο για χρόνια ήταν σκουπιδότοπος και ο Στρατηγός αδυνατούσε να το καθαρίσει.
     
Και κάτι σπουδαίο που δείχνει το σεβασμό της νέας Δημοτικής Αρχής προς το περιβάλλον: Το super market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» που βρίσκεται στο λιμάνι και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες του Πόρου, την είχε «δει» κάπως αφού χρησιμοποιούσε τον πεζόδρομο, το οδόστρωμα αλλά και το πεζοδρόμιο ως αποθηκευτικό χώρο. Κι αυτό επί χρόνια το ανεχόταν ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός. Τώρα μαζεύτηκε στο δικό του πεζοδρόμιο και η εικόνα έχει αλλάξει τελείως.
     
Έκανε και πολλά άλλα ο Δημητριάδης ξεκαθαρίζοντας τις σχέσεις του με τους εργαζόμενους και ω του θαύματος άρχισαν να δουλεύουν και αυτοί που στο παρελθόν… είχαν σκουριάσει από το καθισιό!
     
Ενώ λοιπόν ο νέος Δήμαρχος Πόρου δημιουργεί και συμμαζεύει το νησί, κάποιοι της αντιπολίτευσης στέλνουν επιστολές παριστάνοντας το… γραφείο Τύπου κάποιων άλλων που παραδόξως σιωπούν.
--------------------------------
Πηγή: mellon.gr
--------------------------------