Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το χαρτάκι των εκλογών

Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 

Ένα βράδυ πριν τον πρώτο γύρο καθόμαστε για καφέ στης Ρένας με υποψηφίους από σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Το κλίμα εύθυμο, με συνοδεία τσικουδιάς. 

Ξαφνικά ένας εκ των υποψηφίων βγάζει αυτό το μαγικό χαρτάκι (φωτό). 

Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί που έχουν ακούσει την ιστορία με το χαρτάκι. Συνήθως αυτό το περιβόητο χαρτάκι κυκλοφορεί λίγες ώρες πριν την Κυριακή από τσέπη σε τσέπη. 

Τα ποσοστά τα οποία αναφέρονται και αναλογούν στις τέσσερις παρατάξεις έχουν μικρό σχετικό σφάλμα ως προς τα αποτελέσματα της 18ης Μάη του 2014. 

Ωστόσο, το μικρό αυτό «σφάλμα» μπορεί να ανταποκρινόταν στην κατάταξη των δυνάμεων των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων με ικανοποιητική προσέγγιση, δεν είχε όμως ούτε και αυτό τη δυναμική της επίτευξης επανεκλογής της Νέας Πορείας για μία τρίτη συνεχόμενη θητεία. 

Φαίνεται πως το ακατόρθωτο εντέλει ποσοστό της τάξης του 40%, ήταν πολύ μακριά από το ονειρεμένο 52% του 2010, ήταν λίγο πιο πάνω από το αποτέλεσμα της κάλπης, μα σε καμία περίπτωση δε μπορούσε να ανακόψει το λαϊκό αίτημα πολιτικής αλλαγής. 

Μετά από τόσο καιρό, ξεκαθαρίζοντας τις φωτογραφίες του κινητού μου τηλεφώνου, το ξανακοίταξα και εντυπωσιάστηκα με το πόσο κοντά είχε πέσει ο φίλος μας που είχε εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Πάντως στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα προσπαθήσω να τον συναντήσω ξανά για να φωτογραφίσω το καινούριο! Έχω απορία… για το σφάλμα!

Καλό πολιτικό χειμώνα! Θα τα πούμε την… άνοιξη!
------------------------------
Πηγή:  ippolytos.com
------------------------------