Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Χρηματοδότηση για τους κτηνοτρόφους που θα αποφασίσουν την ανασύσταση των κοπαδιών τους μετά τις απώλειες από καταρροϊκό και ευλογιά εξετάζει το ΥπΑΑΤ

Τη "φόρμουλα" για την εξεύρευση χρηματοδότησης των κτηνοτρόφων που θα επιλέξουν την ανασύσταση των κοπαδιών τους, (μετά τις ζημιές που έχουν υποστεί από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά) εξετάζει το Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη και τις Σέρρες όπου και συναντήθηκε με κτηνοτρόφους. 

Όπως διευκρίνισε, μαζί με την αποζημίωση αυτών που χάνουν τα κοπάδια τους από την ευλογιά, η χρηματοδότηση αυτή θα είναι ικανή να δώσει τη δυνατότητα στον κτηνοτρόφο να φτιάξει ένα νέο, εξίσου ικανό με αυτό που έχασε.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κουκουλόπουλος υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα εκταμιεύθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ποσό των 4 εκατ. ευρώ και ήδη ξεκίνησε η αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί λόγω ευλογιάς. Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση του κτηνοτρόφου από ευλογιά αντιστοιχεί σε 140 ευρώ/ζώο, ενώ για τον καταρροϊκό το αντίστοιχο ποσό φθάνει στα 30 ευρώ/ζώο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα έχει καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση, ενώ σημείωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και νέα καταβολή της εξισωτικής για το 2013.
-------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------------