Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Κύθηρα - Αντικύθηρα: ο βυθός,οι κάτοικοι, χθες και σήμερα

Πως ζουν οι 19 κάτοικοι των Αντικυθήρων με ίδια φορολογία κατοίκου του Κολωνακίου; 
Πως είναι να βουτάς στο Ναυάγιο το '76 με τον Κουστώ; ΄
Ενα ξεχωριστό οδοιπορικό στα Κύθηρα με αφορμή τη νέα έρευνα του Ναυαγίου στο απέναντι νησί των Αντικυθήρων.

Μας μιλούν:

Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη που συνέβαλε στη νέα έρευνα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων για την εμπειρία της κατάδυσης (ως ερασιτέχνης) με την, αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, στολή Exosuit που επιτρέπει στον δύτη να φθάσει σε βάθος έως και 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να παραμείνει ώρες στο βυθό

Η δρ. Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, για τη σημασία των ευρημάτων της νέας υποβρύχιας έρευνας. Αναφέρει ότι τα ευρήματα αυτά είναι ίδιας σημασίας με τον περίφημο ΄Εφηβο των Αντικυθήρων.

Ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, για τα ζωτικά προβλήματα των δυο νησιών την ώρα που δαπανώνται εκατομμύρια για τις έρευνες του Ναυαγίου. Πως ζουν οι 19 κάτοικοι των Αντικυθήρων που έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με έναν κάτοικο στο Κολωνάκι;

Ο Κυθήριος εικαστικός Μανώλης Χάρος για την έκθεσή του Brilliant Blue που εμπνεόμενη από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων φιλοξενείται στο νησί.

Ο Λευτέρης Τσαβλίρης, τοπογράφος - μηχανικός, συνεργάτης των ερευνών του 1976 με το «Καλυψώ» και τον Ζακ Υβ Κουστώ για την εμπειρία της κατάδυσης με την ιστορική αποστολή.
------------------------------------
Πηγή: thetoc.gr
------------------------------------