Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Νέα Πορεία Όραμα και Έργο - Συσκεψη σε Δημαρχείο

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 14:00 η σύσκεψη στο Δημαρχείο, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Χατζηπέρου, του Δημάρχου των Αντιδημάρχων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
 
Η συζήτηση διεξήχθη έφ όλης της ύλης. Όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησε το φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης μας διαβεβαίωσε, ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας προχωρούν στην διόρθωση των πινάκων των δρομολογίων, σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου, ώστε αύριο η διαπραγμάτευση να διεξαχθεί επί πραγματικής βάσης. 

Ανακοίνωσε ότι αν εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία διαπραγμάτευσης, οι μεταφορείς θα ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα δρομολόγια τα οποία έχει αναλάβει γραφείο της Αθήνας.

Ακολούθησε ανταλαγή απόψεων για τις προτεραιότητες των έργων, για τα οποία έχουν συμπληρωθεί οι φάκελοι και είναι ώριμα για χρηματοδότηση!

Ο παριστάμενος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας Μιχάλης Πρωτοψάλτης, καλοσώρισε τον Αντιπεριφερειάρχη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία καί του επισήμανε το γεγονός ότι την προηγούμενη περίοδο η Περιφέρεια δεν κατασκεύασε κανένα έργο στα Κύθηρα, ούτε φρόντισε να εντάξει κάποιο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τον ενημέρωσε για τα έργα, της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στον Λαχνό, του Βιολογικού στον Ποταμό, του Παιδικού Σταθμού στην Καρβουνάδα, του Δικτύου Ύδρευσης στην Αγία Πελαγία, την Ανάπλαση της Χώρας, τα οποία είναι αναγκαία και πρέπει να επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον στις διαχειριστικές αρχές, προκειμένου να ενταχθούν να χρηματοδοτηθούν για να κατασκευαστούν. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε ότι το ενδιαφέρον του θα είναι συνεχές και ουσιαστικό. Όσον αφορά το έργο της διαπλάτυνσης του κεντρικού δρόμου, στο τμήμα Αρωνιάδικα- Φράτσια, το οποίο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο, έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Επιπλέον ζητήσαμε την συνέχιση της διαπλάτυνσης των επαρχιακών οδών Τσικαλαρία-Λιβάδι και Λιβάδι-Χώρα.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Κυθήρων προχωρούν κανονικά όπως είχε δεσμευθεί ο προκάτοχός του.