Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Νίκη του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Στεργίου στην ΠΕΔ Αττικής

Νίκη του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Στεργίου στην ΠΕΔ Αττικής
Την πρωτιά στη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενωση Δήμων της χώρας, την ΠΕΔ Αττικής, απέσπασε χθες ο «γαλάζιος» δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου ύστερα από μια περιπετειώδη εκλογική διαδικασία και με αρκετό παρασκήνιο.

Συνολικά 293 αιρετοί του Λεκανοπεδίου ψήφισαν χθες προκειμένου να εκλέξουν το νέο 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ. Ο συνδυασμός του δημάρχου Πεντέλης, που στηριζόταν από δημάρχους της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητους, έλαβε 113 ψήφους. Δεύτερος ήρθε ο συνδυασμός του απερχόμενου προέδρου της ΠΕΔΑ και δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Ν. Σαράντη, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους δημάρχους από το «πράσινο» στρατόπεδο συγκεντρώνοντας 64 ψήφους.

Τρίτος ήρθε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχος Ηρακλείου Ηρ. Γκότσης, ο οποίος έλαβε 53 ψήφους, ενώ ο Γ. Ιωακειμίδης δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ παρά τα προγνωστικά ότι είχε μεγάλο ρεύμα και κατατασσόταν στη δεύτερη θέση, τελικά πήρε 44 ψήφους. 

Τέλος το ΚΚΕ έλαβε 17 ψήφους. Την επόμενη βδομάδα το 25μελές διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο της Ενωσης.

Επειδή όμως κανένας από τους συνδυασμούς δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ θα έχουν ενδιαφέρον οι συμμαχίες για την εκλογή προεδρείου. Επίσης χθες η ΠΕΔΑ εξέλεξε τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο στις επικείμενες εκλογές της ΚΕΔΕ, οι οποίες υπολογίζονται στις αρχές Νοεμβρίου.
--------------------------
Πηγή: Εθνος
--------------------------