Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΛΟΣ στο ΡΟΥΣΦΕΤΙ βάζει ο μόνιμος μηχανισμός "κινητικότητας"

ΤΕΛΟΣ στο ΡΟΥΣΦΕΤΙ βάζει ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο μόνιμος μηχανισμός "κινητικότητας", που θα αντικαταστήσει τη γραφειοκρατική διαδικασία των μεταθέσεων, μετατάξεων και των αποσπάσεων στο Δημόσιο, βάζοντας με τον τρόπο αυτόν, τέλος, στο πολιτικό ρουσφέτι! 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η τελική εισήγηση θα παραδοθεί στον Υπουργό Δ.Μ.Η.Δ., κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το Δεκέμβριο και να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015.


Το νέο καθεστώς, που διαμορφώνει την «εσωτερική αγορά εργασίας» στο Δημόσιο, δεν περιλαμβάνει το καθεστώς "διαθεσιμότητας" για τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα θα απαγορεύει την παρέμβαση πολιτικών παραγόντων στις μετακινήσεις προσωπικού.

Η νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει την κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος μετατάξεων και αποσπάσεων, προκήρυξη των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και την μοριοδότηση των υπαλλήλων που θα συμμετέχουν, προκειμένου να αναδειχτούν οι καλύτεροι για την κατάληψη των κενών θέσεων.

Όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το epoli.gr οι μετακινήσεις θα γίνονται σε έξι στάδια, που είναι τα εξής:

1. Καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο: η καταγραφή θα γίνεται με βάση τα σχέδια στελέχωσης των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης για τη «δημιουργία» θέσεων, που θα "φωτογραφίζουν" τη μετακίνηση υπαλλήλων.

2. Δύο φορές το χρόνο θα προκηρύσσεται πανελλαδικός διαγωνισμός, που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο στις Δημόσιες Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια και θα καλούνται οι υποψήφιοι προς μετακίνηση δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν συμμετοχή. Ο διαγωνισμός θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θα έχει τα χαρακτηριστικά των προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας.

3. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις Υπηρεσίες που ανήκουν, προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Σε περίπτωση που κριθούν απαραίτητοι στις Δομές που υπηρετούν, δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό.

4. Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα υποβάλουν αίτηση μετακίνησης σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου με αυτήν που κατέχουν. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ, στη βάση προδιαγεγραμμένων κριτηρίων, που θα αφορούν την εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

5. Οι υποψήφιοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ και η Ανεξάρτητη Αρχή θα εκδίδει προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων και μετά την κατάθεση ενστάσεων θα δημοσιεύονται οι τελικοί πίνακες.

6. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς "διαθεσιμότητας".
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------