Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Ινστιτούτου Κυθηραϊσμού - 6ο Διεθνές Συμπόσιο στο Σύδνεϋ



ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΤΟΥ  ΚΥΘΗΡΑΪΣΜΟΥ

Ηρώων Πολυτεχνείου 81,  18536 Πειραιάς,
τηλ.: 2104599414, fax: 2104599415



Αθήνα, 31/10/2014

Αρ. Δελτίο τύπου14

            Μετά την επιτυχή διοργάνωση των προηγούμενων Συμποσίων, διοργανώνεται στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Κυθηραϊσμού από 6-9 Νοεμβρίου 2014.

            Το Συμπόσιο αυτό με θέμα ««Οι Κυθήριοι του κόσμου, Ο κόσμος των Κυθηρίων» (Οι Κυθήριοι της Αυστραλίας καλωσορίζουν τους Κυθήριους του κόσμου στο Σύδνεϋ) έχει προσκληθεί να ανοίξει στις 7 Νοεμβρίου 2014, στις 10 π.μ. ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Τόνι Άμποτ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος  (Kingsford, Sydney).

            Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τους Κυθήριους των Αντιπόδων, τις σχέσεις τους με τη γενέτειρα, το Κυθηραϊκό πολιτισμό και έρευνα αλλά και τον κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και οικονομικό ρόλο των Κυθηρίων της Αυστραλίας και του υπόλοιπου κόσμου.

            Οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος ενώ το επίσημο δείπνο θα δοθεί στη μεγάλη αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων Westside Reception Lounge

            Οι ομιλητές προέρχονται από όλα τα μέρη του Κυθηραϊκού στερεώματος (Κύθηρα, Αθήνα, Σύδνεϋ, Κάμπερα, Μπρισμπαίην, Σαν Φρανκίσκο κ.λ.π.), ανάμεσά τους απόδημοι επιστήμονες, πολιτικοί, εκπρόσωποι Αδελφοτήτων στις χώρες που ζουν και δραστηριοποιούνται. 

            Σκοπός του Συμποσίου αυτού είναι η συσπείρωση των ιδεών των απανταχού της γης Κυθηρίων, η σύνδεση και διασύνδεσή τους, καθώς και η καταγραφή και  χαρτογράφηση νέων περιοχών όπου υπάρχουν Κυθήριοι και η ενδυνάμωσή τους με τη γενέθλια γη. Έμφαση επίσης θα δοθεί στα θέματα της απόδημης Κυθηραϊκής νεολαίας και στην προσέλκυσή τους στη γενέτειρα ώστε να  γνωρίσουν καλύτερα τα Κυθηραϊκά ήθη και έθιμα και τον Κυθηραϊκό πολιτισμό. Ακόμη, σκοπό του Συμποσίου αποτελεί η καθιέρωση της συνεχούς Κυθηραϊκής έρευνας για εξεύρεση νέων τόπων που υπήρξαν και έζησαν Κυθήριοι.


Γραφείο Τύπου
Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού