Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οι ιδιοκτήτες Ταξί ανέλαβαν το σύνολο των δρομολογίων μαθητών αλλά μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου...

Σχεδόν το σύνολο των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών με ταξί στην Λακωνία αναλήφθηκε (μέχρι 28/02/15) από τους ιδιοκτήτες/εκμεταλλευτές ταξί κατά τη χθεσινή διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Εχθές το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν την διαπραγμάτευση δόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγγραφο, με το οποίο οι οδηγοί ταξί, ζήτησαν να γίνει το συντομότερο δυνατό η προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού, δεδομένου των προβλεπομένων εκ του νόμου σφιχτών χρονικών περιορισμών.

Περαιτέρω, αναφέρουν αν η Περιφέρεια τρέξει με γρήγορα βήματα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (πρακτικά κατακύρωσης, απόφαση Οικονομικής Επιτροπής κ.λπ.), στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει έναρξη της εκτέλεσης όλων των δρομολογίων που αναλήφθηκαν εχθές. Για τα πενήντα-εξήντα δρομολόγια που είχαμε αναλάβει πριν δυο εβδομάδες, απ’ αυτά ήδη ορισμένα ξεκίνησαν σήμερα, αύριο το πολύ μεθαύριο θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα.

Το έγγραφο των Σωματείων Ταξί & Κοινοπραξιών Ταξί Λακωνίας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Και η εκ νέου κοστολόγηση με την οποία καλείτε στη σημερινή διαδικασία τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές Ε.Δ.Χ. αυτ/των ταξί ελάχιστα προβλήματα επιλύει, δεδομένου ότι, ακριβώς, το ποσοστό 10% επιπλέον σε όλα τα προς διαπραγμάτευση αδιάθετα δρομολόγια, έχει υπολογιστεί με βάση αυτόν τον άδικο, μη προβλεπόμενο, μη συμβατό και μη συνάδον με το γράμμα και το πνεύμα της σχετικής (24001/11-6-2013 - Β΄ 1449 - ΑΔΑ: ΒΕΖΔΝ-Ω2Σ) ΚΥΑ, μαθηματικό τύπο (taxi1), τύπος που, πέρα αυτών, δεν αναφέρεται και σε ουδέν επίσημο και δεσμευτικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ως εκ τούτου, και με τη νέα κοστολόγηση σε λίγα ακόμη δρομολόγια, προσδίδεται το απαραίτητο, το αναγκαίο χαρακτηριστικό που είναι η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και η ύπαρξη ενός -έστω ελάχιστου- κέρδους για την ανάληψη και εκτέλεσή τους.

Πάραυτα, έχουμε την αίσθηση ότι αρκετοί ιδιοκτήτες/εκμεταλλευτές ταξί, μέλη των οργανώσεών μας ή μη, θα ενδιαφερθούν και θα προσέλθουν στη σημερινή διαδικασία διαπραγμάτευσης, και τούτο θα το πράξουν με μεγάλη δυσφορία, αδιαφορία και πλήρη γνώση και αποδοχή του μηδενικού έως ελάχιστους κέρδους από την ανάληψη και εκτέλεση των δρομολογίων. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καθήκον μας ως κοινωνική ομάδα όπως απαίτησαν με περίσσιο βοναπαρτισμό ορισμένοι, με μόνο στόχο να ομαλοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών με ταξί, με όποιο δυσμενές αποτέλεσμα για τα μέλη μας μεταφορείς ταξί. Θέλουμε να δούμε πότε όλοι αυτοί (και οι κάτω απ’ αυτούς) θα μας αντιμετωπίσουν και θα μας αναγνωρίσουν το δικαίωμα να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε και ως επαγγελματική ομάδα, κάτι που αποτελεί δικαίωμα και απολαμβάνει κάθε άλλος συναλλασσόμενος επαγγελματίας και επιχειρηματίας με το Δημόσιο, ακόμη και σ’ αυτές τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο που διανύουμε. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και θα επιδιώξουμε την ενδελεχή ενημέρωσή τους ώστε, εν όψει και της προκήρυξης του Διεθνούς Διαγωνισμού να μην επαναληφτούν αυτά τα φαινόμενα.

Είμαστε εξουσιοδοτημένοι απ’ τα μέλη μας να σας γνωρίζουμε ότι η πιθανή ανάληψη κάθε νέου δρομολογίου σήμερα -καθώς και αυτών που αναλήφθηκαν στην προηγούμενη διαδικασία- θα είναι για το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015 (άλλωστε αυτό προβλέπεται από την πρόσκληση, ρητά από το νόμο, και από την εγκύκλιο που στάλθηκε σε Εσάς πριν λίγες ημέρες) και δεν θα αποτελεί σε καμία περίπτωση προηγούμενο, συγκριτικό στοιχείο, «διαμόρφωση αγοράς» ή οτιδήποτε άλλο ενδεχόμενα επικαλεστείτε για να καθηλώσετε την αποζημίωση των δρομολογίων σ’ αυτά τα χαμηλά επίπεδα. Πιθανή ανάληψη και εκτέλεση δρομολογίων, όπως σας προαναφέραμε, εκπορεύεται, κυρίως από τη θέληση και την ευαισθησία των συναδέλφων μας για συμβολή τους στην αποκατάσταση -έστω και με προσωρινό χαρακτήρα- της μεταφοράς των μαθητών.

Ζητούμε, το συντομότερο δυνατό, άμεσα, να κληθούμε για επίσημη διαβούλευση (με πρόσκληση που θα αποσταλεί οπωσδήποτε στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση somateia.taxi.lakonias@gmail.com) και να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας στην διαμόρφωση των δρομολογίων για την προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού που οφείλετε να προκηρύξετε το συντομότερο δυνατό, δεδομένου των προβλεπομένων εκ του νόμου σφιχτών χρονικών περιορισμών. Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού χωρίς επιδίωξη από μέρους σας της συνεργασίας μας, ή κωλυσιεργία για αποφυγή του, με στόχο την παράταση και πέρα της 28/02/15 θα αποτελέσει για εμάς σοβαρότατο λόγο επανεκτίμησης της όλης συμβολής μας σ’ αυτή την προσπάθεια».
 

Για το Σωματείο ταξί Σπάρτης, ο πρόεδρος Σωτήρης Ροϊνός
Για τον Συνεταιρισμό Γυθείου, ο πρόεδρος Δημήτρης Τζανάκος
Για το Σωματείο «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ», ο πρόεδρος Ιωάννης Μαρτσούκος
Για την Ένωση «Ε.Λ.Ι.Α.», ο πρόεδρος Γιώργος Περδίκης
Για την Κοινοπραξία Σπάρτης, ο διαχειριστής/εκπρόσωπος Βαγγέλης Ρετσινάς
Για την Κοινοπραξία μέσα Μάνης, ο διαχειριστής/εκπρόσωπος Πέτρος Μορφίρης
------------------------------------
Πηγή: apela.gr
------------------------------------