Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εκκίνηση Δρομολογίων Μεταφοράς Μαθητών Κυθήρων Αύριο Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Οι μεταφορείς μαθητών των σχολείων του Δήμου Κυθήρων ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές του νησιού μας τα ακόλουθα:


Κατόπιν επικοινωνίας μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πως ύστερα από την προφορική διαβεβαίωση που πήραμε σήμερα το μεσημέρι, από την  Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε τις μεταφορές των μαθητών με την ίδια συνέπεια & αξιοπιστία που παρέχουμε όλα αυτά τα χρόνια.


Συνεχίζοντας, προκειμένου να γνωρίζουν οι αμερόληπτοι και να πεισθούν οι γράφοντες με υπονοούμενα, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Η interland travel συμμετείχε στον πρόχειρο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Αττικής της 9/9/14 καταθέτοντας προσφορές για αρκετά δρομολόγια σε όλη την περιφέρεια, ενώ έξι από αυτά τα δρομολόγια αφορούσαν το δήμο Κυθήρων (κάτι το οποίο εύκολα γινόταν εφόσον δεν απαιτούνταν δικαιολογητικά σε αυτή την φάση της διαδικασίας).

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας ήταν η προσκόμιση των δικαιολογητικών (για το σύνολο των προσφερόμενων δρομολογίων). Σε αυτό το στάδιο λοιπόν η επιτροπή διαγωνισμού διαπίστωσε ελλείψεις στα δικαιολογητικά της εν λόγω εταιρείας και γι’ αυτό την απέρριψαν από κάποια δρομολόγια (προς επιβεβαίωση επισυνάπτεται το πρακτικό της συνεδρίασης).

Να θυμίσουμε δε πως οι Κυθήριοι μεταφορείς επέμεναν ως τότε  να επισημαίνουν τα λάθη και τις παραλείψεις του διαγωνισμού και συνεπώς δεν προσήλθαν στην διαδικασία.

Από τις 9/9/14 η Ιnterland travel ως μειοδότης σε έξι δρομολόγια του Δήμου Κυθήρων, περίμενε ως και χθες (35 ημέρες μετά) την άδεια για να ξεκινήσει τις μεταφορές στα Κύθηρα. Να γνωρίσουμε πως στο μεσοδιάστημα φρόντισε να παραιτηθεί από το ένα δρομολόγιο (Διακόφτι - Αβλέμωνα) "για οικείους λόγους" όπως αιτιολόγησε. 

Συνεπώς παρέμειναν στην υποχρέωση της εταιρίας προς μεταφορά τα εξής δρομολόγια:
ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
α) από Αβλέμωνα - Χώρα : 22μαθητές
β) από Πλατιά Άμμο - Χώρα : 47 μαθητές
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
α) από τα σχολεία προς Καραβα & Πλατιά Άμμο : 11 μαθητές
β) από τα σχολεία προς Φριλιγκιάνικα & Καστρισιάνικα : 14 μαθητές
γ) από τα σχολεία προς Πιτσινάδες & Διακόφτι : 2 μαθητές

Παρά το ότι από τις 9/9/14 η εταιρία γνώριζε τα δρομολόγια που είχε αναλάβει, την Δευτέρα 13/10/14 (δηλαδή έναν μήνα μετά) απέστειλε στο νησί τα παρακάτω μεταφορικά μέσα:
1 Πούλμαν Δ.Χ 35 θέσεων
1 Πούλμαν Δ.Χ 20 θέσεων
1 minivan Ι.Χ 8 θέσεων

Την Τρίτη 14/10 ξεκίνησε τα "δοκιμαστικά δρομολόγια",  όπως έσπευσαν να βαπτίσουν κάποιοι χωρίς να υφίσταται αυτός ο όρος.

Ασφαλώς οι μαθητές δεν ήταν εφικτό να μεταφερθούν με τα προαναφερόμενα μεταφορικά μέσα της εταιρίας Ιnterland, όπου οι μισοί δεν χώρεσαν και οι άλλοι μισοί στέκονταν όρθιοι στα λεωφορεία.

Βέβαια να γνωρίσουμε στους αναγνώστες μας πως εμείς οι «ανώνυμοι», όπως ο κ.Λαμπρινίδης μας είχε χαρακτηρίσει, μεταφορείς των Κυθήρων από τον Ιούνιο ενημερώναμε και επιμέναμε στην περιφέρεια πως τα δρομολόγια στο σύνολό τους έχουν λάθος αριθμούς μεταφερόμενων μαθητών, ελλείψεις μαθητών από διάφορους οικισμούς και τελικώς πως το δρομολόγιο από Πλατιά άμμο - Χώρα με συνολικά  47μαθητές, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί με λεωφορείο μικρότερης χωρητικότητας.

Χθες 14/10 η εταιρία Ιnterland travel με χαρτί που απέστειλε προς την περιφέρεια, ζητεί την τροποποίηση του δρομολογίου Πλατιά Άμμος - Χώρα διότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα λεωφορεία της, αλλά και το δρομολόγιο από Αβλέμωνα - Χώρα λόγω του ότι αντί 22 μαθητών έχει 41,  όπου πάλι δεν μπορεί να πραγματοποιεί με τα προαναφερόμενα λεωφορεία της εν λόγω εταιρίας.

Συνεχίζοντας περί υπαινιγμών ως προς την ορθότητα ή όχι των δικαιολογητικών των Κυθηρίων μεταφορέων,  να σας γνωρίσουμε πως η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους παραπάνω τελείωσε στις 3/10. 

Μόλις 13 ημέρες μετά, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δρομολόγια κατόπιν της σημερινής μας ενημέρωσης.

Αφήνουμε και πάλι στην ευχέρεια των αναγνωστών την σύγκριση σχετικά με τους χρόνους παράδοσης, εξέτασης και έγκρισης των δικαιολογητικών.

Τελειώνοντας να εκφράσουμε ένα μεγάλο παράπονο προς τον Κυθηραικό λαό ή σωστότερα στους Κυθήριους γονείς που αγνόησαν συστηματικά την παρουσία μας, δεν επεδίωξαν την επαφή μαζί μας αλλά και την απέφυγαν όταν ζητήσαμε την ακρόασή τους για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, προτίμησαν την ενημέρωση από τα διαφορά τοπικά ΜΜΕ & πολιτικά πρόσωπα με ξεκάθαρη απειρία στο θέμα και έσπευσαν να μας καταδικάσουν με τον χειρότερο τρόπο...

Ωστόσο ζητούμε ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ σε όλους τους μαθητές των Κυθήρων για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Είμαστε ευσυνείδητοι επαγγελματίες και όχι «λαμόγια» όπως κάποιοι μας χαρακτήρισαν. Είμαστε αυτοί που επί τόσα χρόνια μεταφέρουμε με ασφάλεια και σεβασμό τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμά μας με την ίδια αγάπη και συνέπεια.


Ελπίζουμε στην δικαίωσή μας και στην προσπάθεια όλων των αναγνωστών να κατανοήσουν την θέση μας..


Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία,

Με εκτίμηση,


Οι μεταφορείς των μαθητών « με ονοματεπώνυμα»:

1.    Παναγιώτης Δρακάκης, κάτοικος Λιβαδίου Κυθήρων, ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων
2.    Θεόδωρος Στρατηγός, κάτοικος Καψαλίου Κυθήρων, ιδιοκτήτης τουριστικού λεωφορείου και ΤΑΞΙ
3.    Παναγιώτης Βάρδας, κάτοικος Κοντολιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης Υπεραστικού λεωφορείου
4.    Παρασκευάς Γεωργιλάς, κάτοικος Χώρας Κυθήρων, ιδιοκτήτης Υπεραστικού λεωφορείου
5.    Βρεττός Παυλάκης, κάτοικος Καλησπεριανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
6.    Ηλίας Προγουλάκης, κάτοικος Φρατσίων Κυθήρων, ιδιοκτήτης  ΤΑΞΙ.
7.    Σωτήριος Σάμιος, κάτοικος Αλοιζιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης  ΤΑΞΙ.
8.    Άννα Δρακάκη, κάτοικος Λιβαδίου Κυθήρων, ιδιοκτήτρια ΤΑΞΙ.
9.    Αντώνιος Ραίσης, κάτοικος Χώρας Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
10.  Κοσμάς Καλοκαιρινός, κάτοικος Φρατσιών Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
11.  Εμμανουήλ Μπουρνάκης, κάτοικος Ποταμού Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
12.  Γεώργιος Φατσέας, κάτοικος Καραβά Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
13.  Παναγιώτης Βλαντής, κάτοικος Πιτσινιανίκων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
14.  Μηνάς Γλύτσος, κάτοικος Δοκάνων Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.
      15.  Μεγαλοκονόμος Παναγιώτης, κάτοικος Καλάμου Κυθήρων, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ.