Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

O Άγιος Μάρκος, ο Νεομάρτυρας, να βάλει το χέρι Του!

1. Με αφορμή την εμφάνισή του στη Διεθνή (sic) Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο σαχλότερος παλιάτσος στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, έφερε για άλλη μια φορά τη χώρα, με την ακατάσχετη και εμφυλιοπολεμική κενολογία του, 60 με 70 χρόνια πίσω. Ο υποτακτικός της Φράου Καγκελαρίου, συμπεριφέρθηκε ξανά ως μικρο-έμπορος ελπίδας εν αναμονή της έκδοσης, πλαστής εγγυητικής επιστολής περί του αξιόχρεου ενός χρέους, που είναι ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί και παράνομο γιατί δεν μπορεί να αποπληρωθεί.

2. Τα πάντα έχουν κριθεί και είναι προφανές και στον πιο ηλίθιο αναλυταρά, ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν αφού τα χαράτσια ξεπερνούν τη φοροδοτική ικανότητα του μέσου ραγιά και εκ των πραγμάτων θα μείνουν απλήρωτα, οπότε το χρηματοδοτικό κενό θα βαίνει αυξανόμενο. Το φθινοπωρινό κουστούμι είναι έτοιμο και η πρώτη πρόβα προγραμματίζεται να γίνει προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, αλλά αναμένεται να αποδειχθεί ασφυκτικά στενό, με ευθύνη του ράφτη.

3. Οι επάρατοι που μας κυβερνούν, πήγαν στο Παρίσι για μια βραδιά γεμάτη λιωμένο βούτυρο, αλλά το γνωστό τροπάριο που ψέλλισαν κι ετούτη τη φορά, ότι, δηλαδή, αν δεν κάνουν οι δανειστές πάλι  τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του προγράμματος, θα έρθουν στα πράγματα οι κομμουνιστές και ότι ο εχθρός είναι προ των πυλών, αυτή τη φορά δεν φαίνεται να φτούρησε. 

4. Όταν δείχνεις σε αυτόν με τον οποίο διαπραγματεύεσαι, αρνητικά cash-flows, αυτός είναι ένας σοβαρότατος λόγος εκνευρισμού εκ μέρους του. Οι τεχνοκράτες μπορεί να είναι ανάλγητοι, αλλά δεν είναι ηλίθιοι και ξέρουν ότι αν δεν συλληφθεί ο παράνομα αποθησαυρισμένος πλούτος δύο τουλάχιστον δεκαετιών, της περιόδου δηλαδή που τα πράγματα εκτραχύνθηκαν εντελώς και που οι βουτιές στα δημόσια ταμεία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, το cash-flow θα παραμένει ελλειμματικό. Το μόνο που τους κάνει, ίσως, να διστάζουν ακόμα, είναι ότι σε αυτήν την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου μας, είναι ανακατεμένοι και οι περισσότεροι από τους διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς, προεξεχόντων των γερμανικών, που, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, διαχρονικά εξαγοράζουν την ελληνική πολιτική τάξη των χρυσοκάνθαρων παρασίτων που μας κυβερνούν με την ψήφο μας. Αλλά αν οι σχεδιασμοί είναι ανόητοι, η εκτέλεση είναι ακόμα  χειρότερη και τα νούμερα προφανώς δεν βγαίνουν, οπότε θα χρειαστεί να πάρουν και αυτοί, τις αποφάσεις τους.

5. Ως εκ τούτου, η συνέλευση των πιστωτών, καθόλου δεν θα δίσταζε να δοκιμάσει την τύχη της με τον Αλέξη Τσίπρα που εχθές στην Ιταλία κλάφτηκε δεόντως και χειροκροτήθηκε χλιαρώς.

6. Τώρα που οι Έλληνες βλέπουν ότι εν τέλει θα τα χάσουν έτσι κι αλλιώς τα σπίτια τους αν εν τω μεταξύ δε γίνει κάτι δραστικό, ξεπερνάνε τους τελευταίους δισταγμούς και τους όποιους φόβους τους για τον κομμουνιστικό κίνδυνο (sic) και το μόνο εμπόδιο που απομένει είναι οι εσωτερικές αντιφάσεις και οι διάφορες ατυχείς δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τώρα, κι ενώ ο κόσμος καίγεται, αυτοί χτενίζονται και με την ευκαιρία θυμήθηκαν την καταλληλότερη στιγμή να ανακράξουν «Έξω οι Βάσεις του Θανάτου», κάνοντας πάλι την ηγετική ομάδα του Συ.Ριζ.Α. να μοιάζει με το κλουβί με τις τρελές, στην νεοελληνική, πολιτική του εκδοχή.  

7. Οι δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι ανεβαίνει ο Συ.Ριζ.Α. Κυκλοφορούσαν όμως και παλιότερα τέτοιες δημοσκοπήσεις που έδειχναν τον Συ.Ριζ.Α πρώτον και με διαφορά, αλλά ήλθαν οι ευρωεκλογές, μαζί και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες αποκάλυψαν ότι οι ελπίδες μας ήταν πάλι φρούδες κι άσε τον άλλο να τσαμπουνάει τον παιάνα της νίκης. Αλλά το καινούριο, μόνιμο και ως εκ τούτου αντισυνταγματικό χαράτσι, αναμένεται να είναι καταλύτης των πραγμάτων και των πολιτικών εξελίξεων.

8. Αυτό που απασχολεί τους ξένους επικυρίαρχους, είναι με ποιους θα συνεργαστεί ο Συ.Ριζ.Α. αν γίνουν εκλογές πριν τα Χριστούγεννα και απολυθούν οι Ολετήρες, και ευλόγως ανησυχούν, επειδή μέχρι τον Μάρτιο είναι μακρύς ο δρόμος αφού εν τω μεταξύ πολλά μπορεί να συμβούν και κανείς δεν θέλει να ρισκάρει την πιθανότητα μιας λαϊκής έκρηξης, ιδιαίτερα αν επαναληφθούν ιστορίες θλιβερές και καταχωνιασμένες στα ντουλάπια της ελληνικής ιστορίας, όπως πολλοί σοβαροί αναλυτές ευλόγως εκτιμούν, μεταφέροντας την εικόνα ενός ζοφερού παρασκηνίου με τους αργυρώνητους κομπάρσους στις πρόβες του άθλιου αυτού έργου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας  

9. Με δεδομένη την οικονομική, κοινωνική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία, την οποία εκφράζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, στην παρούσα φάση, η σημερινή κυβέρνηση των Ολετήρων, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να στηρίξουν οι επικυρίαρχοι τον Συ.Ριζ.Α., αν ο δεύτερος σταματήσει να κλαψουρίζει από τη μια και από την άλλη να βρυχάται ατελέσφορα. Σχέδια χρειάζονται και όχι λόγια του αέρα.  

10. Με αυτά και με τα άλλα και κατά τη γνωστή ρήση των στωικών φιλοσόφων ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού, υπάρχει κι ένα καλό σ’ αυτήν την ιστορία που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι τουλάχιστον γελάμε με το πολιτικό μας προσωπικό! Γελάμε, έστω και με γέλωτα πικρό με όλους αυτούς τους τσαρλατάνους και τους πολιτικούς φασουλήδες που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του παντέρμου μας τόπου. 

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μάρκος, προστάτης των μικροπωλητών γενικότερα και των μικροπωλητών ελπίδας ειδικότερα, ας βάλει το χέρι του!
----------------------------------------------------------------
Πηγή:  my-pillow-book.blogspot.gr-Alexandros Raskolnick
----------------------------------------------------------------