Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Κοινωνικό Τιμολόγιο»: Καταβολή οφειλών στους δικαιούχους

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Καταβολή οφειλών στους δικαιούχους
Τη ρητή διαβεβαίωση, ότι εντός διμήνου θα καταβληθούν σταδιακά όλες οι οφειλές στους δικαιούχους του «Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου» ηλεκτρικού ρεύματος εξασφάλισε από το ΥΠΕΚΑ, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), σε κοινή σύσκεψη της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Αντιπεριφερειαρχών και εκπροσώπων από 7 Περιφέρειες της Χώρας.


Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης ενόψει της χειμερινής περιόδου, η συστηματοποίηση των ελέγχων, καθώς και οι ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού. 

Η εκπρόσωπος της ΕΝ.Π.Ε., Δωροθέα Κολυνδρίνη, Aντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, ζήτησε τη συνδρομή του ΥΠΕΚΑ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου σταθμών μετρήσεων των αιωρουμένων σωματιδίων, ώστε να καλύπτονται και πόλεις που δεν διαθέτουν - ιδιαίτερα οι πρωτεύουσες κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η δημιουργία σταθερού δικτύου συνεργασίας των αρμόδιων Υπηρεσιών των Περιφερειών με το ΥΠΕΚΑ για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, δήλωσε:
«Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, αν ισχύσουν και φέτος, θα πρέπει να είναι αξιόπιστα, ώστε να μην δημιουργούν καμία αμφιβολία στους πολίτες. 

Ζητάμε την χρηματοδότηση με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ μέρους του κόστους των συνδέσεων των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα στο δίκτυο φυσικού αερίου, ώστε να εξασφαλισθεί η πρόσβαση στην ενέργεια κατά τους χειμερινούς μήνες και η μέγιστη δυνατή περιβαλλοντική προστασία».
----------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------------