Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση της Σελίδας μας στο δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη "Ποιοί το σκεφθήκατε"

Η Ελληνική γλώσσα κ. Πρωτοψάλτη είναι αρκετά πλούσια και δίνει στους κατέχοντες της την δυνατότητα της πολλαπλής έκφρασης και του άνετου χειρισμού του λόγου.
Πολλές φορές αναφερόμαστε για την ηπιώτερη παρουσίαση ενός θέματος στο πρώτο πρόσωπο πληθυντικού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε και πολλοί.... {Αυτά ως προς το συντακτικό της παρουσίασης}.
Τώρα εάν εσείς νομίζετε ότι απέκτησα πολλούς κλώνους επειδή χρησιμοποίησα μια συντακτική τακτική αυτό είναι άλλο θέμα.

Για μια ακόμα φορά θα τονίσω {όπως διαπιστώνετε χρησιμοποιώ πια τον ενικό για να μην μπερδευέστε με τους .... κλώνους..} ότι η σελίδα είναι ειδησεογραφική αλλά και μέσα στα όρια της σωστής δημοσιογραφίας είναι και υποχρεωμένη να κρίνει και να σχολιάζει ΟΛΑ τα τεκταινόμενα αναζητώντας μέσα από την οιαδήποτε αντιπαράθεση την πραγματική υπόσταση κάθε θέματος.

Έτσι όταν υπάρχει μια δημόσια δημοσίευση από οιονδήποτε δημόσιο λειτουργό η πρόσωπο {ας μην λησμονούμε ότι το πλείστον των πολτικών και δημοσίων προσώπων αναγγέλουν πολλά θέματα μέσω των προσωπικών τους σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα και δίνουν πολλαπλές πληροφορίες μέσω αυτών, που μεταφέρεται στο έντυπο και διαδικτυακό τύπο} αυτό δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα, έστω και εάν αναφέρεται σε αυτόν, αλλά σε όλους όσους το διαβάζουν και φυσικά τους δίνει την δυνατότητα σχολιασμού {εάν βέβαια είναι αποδεκτό ότι υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης και δεν υιοθετούμε κάποιο πρόγραμμα τζιχαντιστών....}

Όπως καλά γνωρίζετε δεν χρειάζεται να μου υπαγορεύσει κανείς το τι γράφω και ακόμη το τμήμα του εγκεφάλου μου που ασχολείται με το γράψιμο ευρίσκεται σε αρίστη κατάσταση και είναι σε θέση να συνθέσει και να αποδώσει σωστά κάθε θέμα.

Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει σωστά και ΚΑΘΑΡΑ εφευρίσκει την γνωστή λέξη προπαγάνδα σπιλώνοντας οιαδήποτε αναφορά η δημοσίευση τον αγγίζει και έτσι ρίχνοντας λάσπη προσπαθεί να "σκεπάσει" και να θολώσει την πραγματικότητα. Ας αφήσουμε λοιπόν τα περί εντολέων διότι στην σελίδα αυτή εντολέας είναι μόνον ένας , εγώ ο ίδιος.

Σχετικά με τα θέματα που αναφέρεστε στο ερώτημα μας "Γιατί άραγε τόσο τρέξιμο τους τελευταίους μήνες για διαρκείς πληρωμές εκατοντάδων τυπικών ή άτυπων οφειλών;;;" έρχεστε και μας μέμφεστε και μας παρατηρείτε για το ποιός μας έδωσε τις πληροφορίες...
Δηλαδή είναι "μυστικό" ;;;;
Δηλαδή δεν πρέπει να ξέρει ο Κυθηραϊκός λαός αν αυτό είναι αλήθεια η είναι φούσκα ;;;

Και τελικά όχι μόνον δεν απαντάτε και δεν δίνετε μια σαφή εξήγηση αλλά από πάνω ζητάτε και τα ρέστα που απλά εκφράζουμε την απορία μας .....

Προσωπικά πιστεύω ότι μια καλή λύση για να γνωρίζουμε ΟΛΟΙ τι ακριβώς συμβαίνει δεν είναι κάποιες ανταλλαγές φράσεων και απόψεων μεταξύ μας αλλά ένας καλός και ενδελεχής έλεγχος από ορκωτούς λογιστές ώστε να ξεκαθαρίσει τελείως ποιά είναι η πραγματική κατάσταση του ταμείου του Δήμου μετά την καταβολή των μέχρι τώρα αννειλημμένων οφειλών και υποχρώσεων.

Ίσως μια τέτοια απάντηση να περίμενα από εσάς που θα σήμαινε πραγματική πρόθεση ειλικρίνειας και όχι πλασματική και παραπλανητική.

Στο θέμα της αποδοκιμασίας της πλειοψηφίας του Κυθηραϊκού λαού δεν χρειάζεται να απαντήσω εγώ έχει απαντήσει ο ίδιος και είναι ειλικρινά εξαιρετικά αστείο να μιλάτε για αλαζονεία και έπαρση όταν και σε αυτή ακόμα την ίδια την πρόταση σας περιλαμβάνεται αυτούσια......

Κάθε προϊστάμενος οιουδήποτε τομέα της διοίκησης του τόπου πρέπει να βρίσκεται στην θέση του και να μην χρησιμοποιεί "υποκατάστατα".
Κάθε Δήμαρχος οφείλει να θέτει κανόνες λειτουργίας και ευταξίας του Δήμου.
Μέχρι χθές αυτό ήταν κάτι άγνωστο στον Δήμο Κυθήρων. Και αυτό ήταν και το βασικό μειονέκτημα.
Η απουσία κατευθύνσεων και προορισμού του καθενός είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν "υπεύθυνοι" και έτσι οτιδήποτε συνέβαινε οδηγούνταν όλοι μαζί "πακέτο" σε δικαστήρια και ανακρίσεις.

Σε κάθε τομέα πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος υπεύθυνος και να ελέγχεται για το έργο του την απόδοση του και την δραστηριότητα του και ανάλογα να βαθμολογείται και να παραμένει η να παραμερίζεται η και να απομακρύνεται εάν χρειασθεί.
Αυτό σημαίνει διοίκηση.
Όσο για τον λίβελο με τις "υποθετικές" ακινητοποιήσεις και "απαγορεύσεις" κυκλοφορίας καλό θα ήταν να σταματήσετε να διαβάζετε ιστορίες μυστηρίου και να βλέπετε αμερικάνικα αστυνομικά σήριαλ και εάν δεν προσέξατε η απαγόρευση του βυτίου αφορούσε την απαγόρευση χρήσης τους από ιδιώτες και την χρησιμοποίηση του μόνον για τις ανάγκες του Δήμου.

Μια παλιά παροιμία λέει ¨Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί". Εσείς προτιμήσατε να αναφερθείτε με έμφαση.
Εγώ απλά παραθέτω το Δημοσίευμα απο τα "ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ" του Σεπτεμβρίου του κ. Μανώλη Καλλίγερου, απλά και μόνο επειδή το αναφέρατε.

Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε παρουσιασθεί πρόβλημα με τα σκουπίδια στο νησί. Περιέργως όμως εμφανίστηκε όταν είχε απωλεσθεί πια η Δημοτική αρχή από την παράταξή σας. Και αυτός ήτανε και ο λόγος που παρουσιάστηκε τόσο έντονα.

Σε μία πρόχειρη διερεύνηση του θέματος ήδη πάμπολλοι Δήμοι όπως Χερσονήσσου - Μαλεβιζίου - Ρεθύμνου - Τροιζηνίας - Θήρας - Σκιάθου - Μυκόνου - Θερμαϊκού - Κατερίνης - Παιονίας - Δελφών - Γαλαξιδίου - Γραβιάς - Καρπενησίου - Λαγκαδά - Λιβαδειάς - Θήβας - Πύργου, αλλά και δεκάδες άλλοι, έχουν αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Δεν γνωρίζουμε εάν η νέα δημοτική αρχή έχει κάποιες σκέψεις η σχέδιο για την περαιτέρω προώθηση τέτοιου θέματος πάντως εγώ προσωπικά πιστεύω, κρίνοντας από τις εικόνες που παρουσιάζονται σε αυτούς τους Δήμους, ότι θα ήταν μια εξαιρετική και μόνιμη λύση και για την Δημοτική αρχή αλλά κυρίως για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Όσο για τους νυν απασχολούμενους στην καθαριότητα θα μπορύσαν να απασχοληθούν αποκλειστικά με το θέμα ανακύκλωση και να συστηματοποιηθεί και να αυξηθεί στο έπακρον και η οικονομική  ενίσχυση του Δήμου στο τομέα αυτόν.

Το θέμα του βιολογικού σταθμού του Καψαλιού δεν θα ήθελα να το θίξω εδώ γιατί είναι αρκετά μεγάλο και έχει πολλές "τρύπες" και κερκόπορτες. Και όπως έχουμε πεί στο παρελθόν κάθε πράγμα θέλει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να το χειριστείς.

Σε κάποιες άλλες γραμμές θα αναφερθούμε και εκεί. Κάθε πράγμα με την σειρά του και την ώρα του και βέβαια πάντα καλό θα ήταν ότι γίνεται από δω και πέρα να γίνεται με σύνεση, προσοχή και σωστή μελέτη.

Όσο για την πλάκα είθισται σε κάθε έργο να υπάρχει κάποια αναφορά στους συντελεστές και δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να ενοχλεί αυτό η σε τι επηρεάζει.


Τέλος ελπίζω ότι το "μεγάλο φαγοπότι", που σε κάποιο σημείο αναφέρεστε, να έχει πια οριστικό τέλος και ίσως να υπάρξει και η λεγόμενη λυπητερή αποδιδομένη αναλόγως του "χορτάσματος".......
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------