Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοί το σκεφτήκατε;

Δεν φανταζόμουν ότι, μιά κυρίως ευχαριστήρια επιστολή, η οποία περιείχε και δυό σχόλια, θα εξόργιζε τόσο πολύ τον κ. Λαμπρινίδη ώστε να συγκαλέσει σύσκεψη στην σελίδα του, με ποιούς άραγε, για να μου επιτεθεί με αυτό τον τρόπο!

Κάνει λάθος αν νομίζει ότι θα φοβηθώ με την αισχρή τρομοκρατία που μου ασκεί.
Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι και θα βγεί να το διαστρεβλώσει προκειμένου να περάσει την προπαγάνδα την οποία σε διατεταγμένη υπηρεσία υπηρετεί.

Η επιστολή μου δεν απευθυνόταν σε σας κ. Λαμπρινίδη, πως αναλάβατε να απαντήσετε εσείς;
 
Είναι βέβαια σαφές ποιός σας το υπαγόρευσε, είναι σαφές ποιός έγραψε το κείμενο αυτό.
Με αυτό τον τρόπο όμως δεν υπηρετείτε την αλήθεια, τον εντολέα σας προπαγανδίζετε!
 
Αναφερόμενος σε ένα ένα τα κεφάλαια θα παρατηρήσω τα εξής:
 
1. Χαρακτηρίσατε "αέρα" τα χρήματα του Δήμου, 3.200.000 ευρώ είναι αέρας;
Κι αυτό θα αμφισβητήσετε;
Τους τελευταίους μήνες ο Δήμος λειτουργούσε υπηρεσιακά, τα 2,5 εκατομύρια των δεσμεύσεων που ισχυρίζεστε,  είναι πράγματι "αέρας", ποιός σας έδωσε αυτές τις πληροφορίες; ούτε εσείς ούτε ο πληροφοριοδότης σας γνωρίζετε πως λειτουργεί ο Δήμος.
Λυπάμαι και για σας και για εκείνον.
 
2. Αν εσείς εκλαμβάνετε ως  καταδίκη την πρωτιά ενός υποψηφίου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, τι να σας πώ! πρόβλημά σας.
 
Για μένα είναι τιμή και επιβράβευση των προσπαθειών μου, να εκλεγώ για μια ακόμη φορά πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, και παράλληλα μεγάλη ευθύνη έναντι του λαού που με εμπιστεύεται.
 
Δεν σας ωφελεί η αλαζονική αντιμετώπιση των ανθυποψηφίων σας και μάλιστα της παράταξης που την πρώτη Κυριακή προτίμησε η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
 
3. Πως γνωρίζετε  ότι με ενόχλησε η επιστολή; Το αντίθετο με χαροποίησε, με την δημοσιοποίηση της επιστολής,  κατάλαβε και ο πλέον δύσπιστος από την πρώτη μέρα, τι είδους διοίκηση θα έχουν τα Κύθηρα τα επόμενα πέντε χρόνια!
 
Το Βυτίο  γιατί σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του;
Ποιός θα μας εξηγήσει τους λόγους που η πρώτη ενέργεια του νέου Δημάρχου ήταν η ακινητοποίηση το Βυτίου;
 
Τι θα ακολουθήσει;
Θα ακινητοποιηθούν όλα τα οχήματα του Δήμου επειδή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ;
 
Χαρακτηρίζετε ως "επίδικα", χρήσιμα έργα τα οποία κατασκευάσαμε με ιδιαίτερο κόπο και απολαμβάνουν σήμερα οι πολίτες.
 
Αν τα θεωρείτε ως κακώς γενόμενα να μην τα χρησιμοποιείτε, να κλείσετε πχ, το Πάρκιν της Χώρας, να κλείσετε τον δρόμο της παράκαμψης της Τρύπιας Πέτρας και όποιο άλλο θεωρείται επίδικο!
Γιά σκεφθείτε να είναι κλειστός ο δρόμος προς την Παναγία στις 24 Σεπτεμβρίου;
 
Οι συνάδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως και ο Κυθηραικός λαός,  γνωρίζουν ποιοί  δούλεψαν και τι προσέφεραν τις δύο θητείες, γνωρίζουν επίσης ποιοί ευθύνονται για την ταλαιπωρία μας στα δικαστήρια.
 
4. Για την καθαριότητα του νησιού δεν χρειάζεται  να μιλήσω εγώ, μακάρι να διατηρήσετε το νησί μας, τόσο καθαρό όσο το είχαμε εμείς.
 
Το ότι για συγκεκριμένους λόγους, υπήρξε τον προηγούμενο μήνα, πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων δεν σημαίνει οτι πρέπει να μηδενίζουμε και να απαξιώνουμε  τα πάντα.
 
Εμείς σε κάθε ενέργειά μας λαμβάναμε υπόψη και το κόστος, αν έχετε σχέδιο γιά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, και δεν θέλετε να την βγάλετε από πάνω σας, λόγω αδυναμίας, να το παρουσιάσετε και θα τοποθετηθούμε.
 
Προσωπικά σας δηλώνω ότι δεν είμαι αντίθετος στη συνεργασία με ιδιώτες, εξάλλου την μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στο Καψάλι, με την συνεργασία ιδιωτών την λειτούργησα.
 
Τέλος κ. Αντώνη είμαι σίγουρος ότι δεν γράψατε εσείς αυτή την απάντηση, εξάλλου δεν υπήρχε  λόγος, το δημοσίευμά μου  δεν απευθυνόταν σε σας, προδοθήκατε και για έναν ακόμη λόγο!
 
Ο συντάκτης της επιστολής δεν έγραψε λέξη γιά το  μάρμαρο! Αλήθεια ποιά είναι η θέση σας είναι σωστό να τοποθετούνται σε κάθε έργο μαρμάρινες επιγραφές όπως αυτή στα Αντικύθηρα;

-----------------------------------
Μιχάλης Πρωτοψάλτης
-----------------------------------