Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια στο Δημοσίευμα "Σκέψεις και Απόψεις για την Νέα Δημοτική Αρχή"


Το σκεφτήκαμε αρκετά ως ιστοσελίδα για να σχολιάσουμε τα όσα ανέφερε στο σχετικό δημοσίευμα ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

Εφόσον έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπηρετούμε την αλήθεια, είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήσουμε τις πολιτικάντικες ρητορείες του κ. Πρωτοψάλτη αναπάντητες.

1. Το πολυδιαφημισμένο χρηματικό υπόλοιπο αποτελεί "αέρα" καθώς όπως πληροφορούμεθα η απελθούσα δημοτική αρχή κατάφερε τους τελευταίους μήνες να κάνει δεσμεύσεις πιστώσεων άνω των 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Αυτό όμως ο κ. Πρωτοψάλτης δεν το λέει.
Γιατί άραγε τόσο τρέξιμο τους τελευταίους μήνες για διαρκείς πληρωμές εκατοντάδων τυπικών ή άτυπων οφειλών;;;

2. Ίσως ο κ. Πρωτοψάλτης να μην το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα αλλά στις πρόσφατες εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία του κυθηραϊκού λαού ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την πολιτική του ιδίου και του πρώην Δημάρχου.
Αυτό σημαίνει ότι ο λαός ζητά και απαιτεί νέες πολιτικές, νέες μεθόδους, νέες ιδέες, νέες πρακτικές.

3. Η επιστολή του νέου Δημάρχου προς τους υπαλλήλους λέει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πράγματα που έπρεπε να έχουν ειπωθεί εδώ και χρόνια. Λέει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Γιατί ο κ. Πρωτοψάλτης ενοχλήθηκε τόσο;
Όταν κάποιος ασκεί διοίκηση πρέπει να έχει το θάρρος να λαμβάνει αποφάσεις, να μην είναι αναβλητικός και να προβαίνει σε ριζικές αλλαγές.

Ορθά λοιπόν έπραξε ο νέος Δήμαρχος και ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο να θέτει ζητήματα που η απελθούσα Δημοτική Αρχή δεν τόλμησε καν να αγγίξει.

Φυσικά ενοχλήθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος επειδή μέσα στην επιστολή προς τους Υπαλλήλους αναφέρεται και το ζήτημα των επίδικων έργων και των αρνητικών λογαριασμών.

Μήπως όμως ειδικά στο ζήτημα αυτό ο κ. Πρωτοψάλτης θα πρέπει να σιωπά;;
Μήπως θα πρέπει να ζητήσει μία μεγάλη συγνώμη από τον λαό και τους συναδέλφους τους στο Δ.Σ. για την εγωιστική του στάση αναφορικά με τα 10 επίδικα έργα, στάση που έχει σύρει τόσο κόσμο στα Δικαστήρια και έχει διασύρει το νησί μας;;

4. Τέλος, αναφέρεται στο ζήτημα της εμπλοκής ιδιωτών στην καθαριότητα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Δεκάδες Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν λύσει οριστικά το θέμα της καθαριότητας με την ανάθεση σε εργολάβους. Μέσα από δημόσιους διαγωνισμούς και με διαφανείς διαδικασίες...

ΓΙΑΤΙ ενοχλείται τόσο ο κ. Πρωτοψάλτης;;

Μήπως διότι με δική του ευθύνη ο Δήμος έχει 4 απορριμματοφόρα σε τρισάθλια κατάσταση, χωρίς ΚΤΕΟ και ταχογράφους, χωρίς επαρκές προσωπικό κ.λ.π.

Ας μη διαμαρτύρεται λοιπόν γιατί εκείνος έχει την ευθύνη που δεν οργανώθηκε ο Δήμος για να μπορεί να κάνει μόνος του σωστή αποκομιδή.

Η σύγχρονη τάση είναι η απεμπλοκή των Δήμων από τέτοιες διαδικασίες. π.χ. για να πάρει ο Δήμος καύσιμα πρέπει να κάνει ειδική μελέτη προμήθειας καυσίμων, να εγκριθεί, να δημοπρατηθεί και τρέχα γύρευε... ενώ με τον ιδιώτη τα γλυτώνει όλα... και φυσικά ο ιδιώτης θα υποχρεούται να μαζέψει σκουπίδια και ΣΚ και αργίες, ενώ οι υπάλληλοι όχι καθώς δουλεύουν μόνο πενθήμερο και μόνο εξάωρο (!!!)...

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα μας αλλά και οι φωτογραφίες που κατέκλυσαν το κοινωνικό δίκτυο μαζί με τις πολλαπλές φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων είναι μερικά από τα αποτελέσματα αυτής της υστέρησης.

Ο Δήμος Τροιζηνίας, ο Δήμος Χερσονήσου Κρήτης είναι δύο μόνο παραδείγματα, αλλά και πολλοί Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας.

Οι αδηφάγες ορέξεις των εργολάβων καλύτερα να αναζητηθούν αλλού κ. Πρωτοψάλτη, ξέρετε που... Ας φροντίζατε να αγοράσετε 2 καινούργια απορριμματοφόρα, ας φροντίζατε να προσλάβετε προσωπικό και τότε ίσως να μην χρειαζόταν ιδιώτης.

Όσο όμως ο Δήμος παραμένει τραγικά ανοργάνωτος και με άκρως επικίνδυνα οχήματα, τότε να μην μιλάτε καλύτερα, δεν έχετε τίποτε για να υπερασπιστείτε...

Ας καταλάβει ο Κυθηραϊκός Λαός ότι η ανάθεση τέτοιων διαδικασιών όπως η καθαριότητα σε ιδιώτες αποτελεί την πλέον σύγχρονη λύση για μικρούς Δήμους όπως ο δικός μας καθώς τους απαλλάσσει από σειρά γραφειοκρατικών και διοικητικών διαδικασίων, όπως η προμήθεια καυσίμων, ανταλλακτικών, αναλωσίμων, η συντήρηση των οχημάτων, η ασφάλιση, το ΚΤΕΟ, η μέριμνα και εποπτεία του προσωπικού και τόσα άλλα που μεταφράζονται σε εκατοντάδες εργατοώρες για το λιγοστό προσωπικό. Μόνο τότε θα μπορέσει το προσωπικό του Δήμου να ασχοληθεί με περισσότερο παραγωγικές διαδικασίες.

Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει στον κ. Πρωτοψάλτη είτε όχι.

Και να του θυμίσουμε ότι ο Κυθηραϊκός Λαός δεν απαιτεί από τους εκπροσώπους του πολιτικάντικους λίβελλους που αποκρύπτουν την πραγματικότητα αλλά ειλικρινή συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή που όπως ακούμε καθημερινά χαίρει μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης.

Ας στηρίξουμε λοιπόν το νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του γιατί σίγουρα κάτι νέο και διαφορετικό έχουν να μας προσφέρουν.

Εάν αθετήσουν αυτά τα οποία υιοθέτησαν και εξήγγειλαν και εάν αποτύχουν να εφαρμόσουν την απόλυτη διαφάνεια και την προσήλωση τους στη βελτίωση της καθημερινότητας των Κυθηρίων, τότε μόνο θα υπάρχει λόγος μομφής και ελέγχου των πράξεων τους.

Μέχρι τότε λοιπόν καλό είναι να παραμερισθούν οι μέθοδοι που θυμίζουν εποχές Τρικούπη και να υπάρξουν σωστές ενέργειες για το καλό ΟΛΩΝ.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------