Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Πινγκ πονγκ» υπουργείων για διπλώματα Ε.Ν!

«Μπαλάκι» κάνουν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας το θέμα της αναγνώρισης των καταληκτικών διπλωμάτων Εμπορικού Ναυτικού Α΄ τάξης με τα πτυχία των Τ.Ε.Ι για τους εισαχθέντες  στις ΑΕΝ πριν από το 2005, όπως αποκαλύπτεται από τις απαντήσεις, που έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί σε ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού Α’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Ρεπούση.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην απάντηση, που έδωσε στην κ. Ρεπούση αναφέρει για το θέμα τα εξής:

«Όσον αφορά τον καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για την αναγνώριση ισοτιμίας των εν λόγω διπλωμάτων με τα πτυχία των ΤΕΙ των αποφοίτων ΑΕΝ που εισήλθαν σε αυτές πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2005- 2006 και των αποφοίτων από τις Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΑΔΣΕΝ) (….) το ΥΝΑ έχει καταρτίσει σχετικό σχέδιο π.δ., το οποίο και έχει αποστείλει στο συνερωτώμενο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την από πλευράς του νομοτεχνική επεξεργασία».

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην απάντηση που είχε δώσει 4 ημέρες νωρίτερα (4/8) δεν ανέφερε πουθενά ότι έχει φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας σχέδιο π.δ.

«Επιπρόσθετα, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ως εκ τούτου η πρωτοβουλία για την έκδοση του προαναφερόμενου προεδρικού διατάγματος ανήκει στο εν λόγω Υπουργείο», περιορίζεται ν’ απαντήσει ο κ. Λοβέρδος.

Μετά από αυτό το «αλαλούμ» η βουλευτής επανήλθε με νεώτερη ερώτησή της με την οποία καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας να αποσαφηνίσει τι ακριβώς έχει γίνει.

«Έχει τελικά αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Π.Δ; Αν όχι σε ποιο στάδιο  βρίσκεται η νομοτεχνική επεξεργασία που αναφέρεται στην απάντησή σας για την έκδοση  του προβλεπόμενου Π.Δ  από άρθρο 14 του ν.3450/2006;», είναι τα εύλογα ερωτηματικά, που θέτει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ίδια στη νέα ερώτησή της επισημαίνει τα εξής:

«Σε απάντηση της  ερώτησης που καταθέσαμε, σχετικά με το  Π.Δ του άρθρου 14 του ν.3450/2006 για την αναγνώριση ισοτιμίας των διπλωμάτων Εμπορικού Ναυτικού Α΄τάξης των αποφοίτων ΑΕΝ που εισήλθαν σε αυτές πριν από το 2005, το Υπουργείο Παιδείας με το αρ.πρωτ. 124558/ΙΗ ΕΞ 107742/4-8-2014 έγγραφό του , μας γνωρίζει εκτός των άλλων ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΥΝΑ και ως εκ τούτου η πρωτοβουλία για την έκδοση του προαναφερόμενου Π.Δ ανήκει στο εν λόγω Υπουργείο.
Όπως προκύπτει  από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας  δεν έχει κατατεθεί σχέδιο Π.Δ από την Υπηρεσία του ΥΝΑ.
Αντίθετα στο  αρ.πρωτ. 6611/233/8-8-2014 έγγραφό σας αναφέρετε, ότι έχει καταρτιστεί σχετικό Π.Δ το οποίο έχει αποσταλεί στο  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για νομοτεχνική επεξεργασία»
-------------------------------------
Πηγή:  pireas2day.gr
-------------------------------------------------------