Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Ληγμένες οι αντιπυρικές στολές των πυροσβεστών»

«Ληγμένες» αντιπυρικές στολές φορούν οι πυροσβέστες, καταγγέλλει ο πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Φερτάκης. Η τελευταία προμήθεια έγινε το 2008.

Σε δηλώσεις του στο «patrastimes.gr» με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 33χρονου αρχιπυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο, υποστηρίζει πως η τελευταία προμήθεια του αρμόδιου υπουργείου με μερικό ατομικό εξοπλισμό έγινε το 2008.

«Από τότε πολλές από τις στολές, τα κράνη και τις μπότες που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες είναι ακατάλληλες, αφού έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους» δήλωσε ο κ. Φερτάκης.

Καταγγέλει επίσης, πως η πολιτεία αρκείται στα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και αρνείται να δεχθεί τα αιτήματα των πυροσβεστών για τη λήψη προστατευτικών μέτρων. Επεσήμανε το γεγονός, ότι ακόμα ο ένας από τους δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από δύο εγχειρήσεις στο πρόσωπο και στην σπονδυλική στήλη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο απουσιάζει.

Ταυτόχρονα κατηγορεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις πως αρνούνται κατηγορηματικά να εντάξουν τους εργαζόμενους του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, παρόλο που κινδυνεύει συνεχώς η σωματική τους ακεραιότητα.
-------------------------------
Πηγή:  patrastimes.gr
-------------------------------