Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 4/9/2014 - Λειτουργία Οινονομικής Επιτροπής

Με εντολή του Δημάρχου και σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αντιδημάρχων, από τη Δευτέρα 8/9 οι υπάλληλοι του Δήμου που έως σήμερα υπηρετούσαν στον Ποταμό, θα εργάζονται μόνιμα στο κτήριο του Δημαρχείου στη Χώρα. 

Αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου καθώς σε κανένα άλλο Δήμο της Ελλάδας η Οικονομική Επιτροπή δεν βρισκόταν σε τέτοια απόσταση από την έδρα του Δήμου

Ένας μικρός Δήμος όπως τα Κύθηρα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με δύο έδρες και δύο Δημαρχεία. Οι υπάλληλοι που χειρίζονται την Οικονομική Επιτροπή καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα και τις υπόλοιπες Επιτροπές πρέπει να βρίσκονται σε άμεσα εγγύτητα με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως επιβάλει η κοινή λογική και το σύγχρονο δημόσιο μάνατζμεντ.
 
Το γραφείο του Ποταμού ΔΕΝ κλείνει. 

Θα συνταχθεί άμεσα μελέτη γενικής ανακαίνισης του κτηρίου στην οποία θα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση και ο εξοπλισμός του γραφείου της Τοπικής Κοινότητας Ποταμού και η μετατροπή της μεγάλης αίθουσας σε καλαίσθητο χώρο εκδηλώσεων, ομιλιών και παρουσιάσεων με πολιτιστική χρήση καθώς και σε μόνιμη έκθεση με θέμα την ιστορία του Ποταμού και κυρίως του παραδοσιακού Κυριακάτικου παζαριού.
 
Τέλος, το ΚΕΠ του Ποταμού θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους Δημότες και να χορηγεί όλα τα υπό του Νόμου προβλεπόμενα δημόσια έγγραφα και να διεκπεραιώνει τις σχετικές διαδικασίες. Να τονιστεί ότι το ΚΕΠ εκδίδει ακριβώς τα ίδια πιστοποιητικά που εκδίδονται και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου στη Χώρα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η μετάβαση των κατοίκων του Ποταμού στη Χώρα για την έκδοση πιστοποιητικών και εγγράφων.
 
Ο Δήμαρχος με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους καθώς και έναν Υπάλληλο του Δήμου θα βρίσκονται στο κτήριο του Ποταμού τουλάχιστον μία εργάσιμη ημέρα την εβδομάδα, που θα ανακοινώνεται εγκαίρως. 
--------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------