Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Με κωδικό οι δηλώσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ για ΟΣΔΕ και ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών από το 2015

Στους στόχους του ΥπΑΑΤ σε ότι έχει να κάνει με τη μείωση της γραφειοκρατίας αναφέρθηκε ο, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ, μαζί με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Βασίλη Έξαρχο και το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη. 


Στην συνέντευξη Τύπου που παρουσιάστηκαν οι νέες δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι «πριν από το τέλος του 2014 θα γίνει αντίστοιχη διαδικασία και στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Και πρόσθεσε: «Γιατί ακριβώς το ίδιο άλμα, θα υπάρχει στο ΟΣΔΕ. Σε λίγο καιρό το ΟΣΔΕ και η ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών θα έχουν ένα κωδικό. Συγκεκριμένα, με έναν κωδικό, που θα δίνουν μέσω του ΑΦΜ τους οι αγρότες, θα συναλλάσσονται με το κράτος, μέσω της συνεργασίας του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Έχει τεράστια σημασία ότι η ελληνική αγροτιά είναι η πρώτη που έρχεται πιο κοντά από τον υπόλοιπο πληθυσμό στο μακρινό στόχο του ενός κωδικού. Και έχει τεράστια σημασία ότι γίνεται αυτό το βήμα, γιατί από καμιά άλλη τάξη η χώρα δεν περιμένει ό,τι περιμένει από την αγροτιά. Πρέπει να τη στηρίξουμε για να στηρίξει και η αγροτιά την πατρίδα».
----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------