Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Στις αρχές του 2015 και χωρίς μείωση η ενοποίηση των επιδομάτων

Στις αρχές του 2015 και χωρίς μείωση η ενοποίηση των επιδομάτων
Για το θέμα της ενοποίησης των επιδομάτων, μίλησε σήμερα το πρωί, στον ant1, ο Διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος ξεκαθάρισε, πως δεν θα υπάρχει μείωση σ' αυτά, αλλά απλά «άθροισμά» τους, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ο κ. Βεργίνης προσέθεσε, πως η επιλογή αυτή θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα καταστήσει ευκολότερη την καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους, ενώ εκτίμησε, πως το νέο σύστημα θα λειτουργήσει στο τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του ερχομένου.


Οι προτάσεις των εμπλεκόμενων στη διαδικασία Φορέων θα κατατεθούν σε νέα σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί, στις 18 ή τις 19 Σεπτεμβρίου, όπως είπε ο κ. Βεργίνης.

Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα της ενοποίησης των επιδομάτων συζητήθηκε σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του Διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας, Έφης Μπέκου, προχθές, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Τέλος, πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας είναι η απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των επιδομάτων, μέσω μίας και ενιαίας ηλεκτρονικής αίτησης.
-------------------------
Πηγή: epoli.gr
-------------------------