Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στήριξη των Δήμων από τη ΜΟΔ Α.Ε. και κατά το ΣΕΣ 2014-2020

Στήριξη των Δήμων από τη ΜΟΔ Α.Ε. και κατά το ΣΕΣ 2014-2020
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, με θέμα την καλύτερη προετοιμασία και την υποστήριξη των Δήμων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ανέλυσε στον Υφυπουργό τη μεγάλη χρησιμότητα των στελεχών που διατέθηκαν κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ στους Δήμους - ιδίως στους μικρούς, στους ορεινούς και στους νησιωτικούς - με χρηματοδότηση από την Τεχνική βοήθεια και με διάθεση απ’ ευθείας από τη ΜΟΔ Α.Ε.


Με βάση τα ανωτέρω και σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ο αρμόδιος Υφυπουργός ΑΝ.Α., Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για έγκαιρη προετοιμασία και καλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορέων υλοποίησης εν όψει του νέου χρηματοδοτικού πακέτου συνδιαμορφώθηκαν τα παρακάτω:

Η ΜΟΔ Α.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει τους Δήμους στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020:
α) μέσω των ομάδων ΜΟΔ ιδιαίτερα τους Δήμους των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να ωριμάσουν τα έργα και να επιταχυνθεί η  ολοκλήρωσή τους στη νέα Προγραμματική Περίοδο,
β) με τοποθέτηση στελεχών στους Δήμους μετά από διάγνωση αναγκών και για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο,
γ) με ενίσχυση πόρων Τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη του Δήμου, την ωρίμανση και την παρακολούθηση των έργων,
«με στόχο κανένας Δήμος και ιδίως όπου υπάρχει έλλειψη στελεχών, να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα εν όψει της υλοποίησης έργων από το ΣΕΣ» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Επισημαίνεται ότι, στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος Κώστας Ασκούνης, ο Γ.Γ. Απόστολος Κοιμήσης και το Μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης.
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------