Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου προς ΝΕΛ «από εδώ και πέρα θα κινούμαστε νομικά απέναντι στις ανευθυνότητες σας»

Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, με επιστολή της προς τη ΝΕΛ Lines, θέτει την εταιρεία προ των ευθυνών της, ενημερώνοντας την ότι «από εδώ και πέρα θα κινούμαστε  νομικά απέναντι στις ανευθυνότητες σας». Η σημερινή κατάσταση που αντιμετώπισαν για μία ακόμη φορά οι επιβάτες του πλοίου «European Express» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου:
Προς NEL LINES Υπόψιν Διοίκησης
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
Δήμαρχο Λήμνου Κο Αντώνιο Χατζηδιαμαντή
Περιφέρεια Β. Αιγαίου Υπ όψιν Κου Περιφερειάρχη

Αξιότιμοι κύριοι
Με την παρούσα επιστολή , ερχόμαστε να σας εκφράσουμε την πλήρη δυσαρέσκεια και απογοήτευση μας σαν φορέας που εκπροσωπεί τον τουριστικό τομέα των Ξενοδοχείων στο νησί μας , την Λήμνο. 

Αυτό προκύπτει  κατόπιν της επίσχεσης εργασίας στο Ε/Γ πλοίο της εταιρείας σας «European Express» το οποίο όχι μόνο δεν πραγματοποιεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Σαββάτου 09/08/2014 Καβάλας – Λήμνου, αλλά όπως ενημερωνόμαστε δεν μας δίνει και καμία εναλλακτική λύση, ώστε να μεταφερθούν στο νησί οι περίπου 600 επισκέπτες του νησιού που έχουν κάνει κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του νησιού μας για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. 

Αυτό είναι απίστευτο πλήγμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις μας, που ήδη, παρόλο ότι έχουν δείξει απίστευτη υπομονή και στήριξη στην εταιρεία ΝΕΛ, έχουν πληγεί από την απαράδεκτη πολιτική της δικής σας εταιρείας, που για μία ακόμα φορά δείχνει ότι τελικά δεν μας υπολογίζει (ως όφειλε) σαν συνεργάτες, αλλά σαν υπόδουλους στις διαθέσεις σας και στα εταιρικά σας προβλήματα.

Κύριοι, με την παρούσα επιστολή σας θέτουμε εμπρός των ευθυνών σας και σας ενημερώνουμε, έχοντας ήδη ενημερώσει το ΞΕΕ,το ΣΕΤΕ,την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου, το νομικό τμήμα της Ένωσης μας, ότι από εδώ και πέρα θα κινούμαστε  νομικά απέναντι στις ανευθυνότητες σας, και στις ζημίες που εμείς θα έχουμε από τις δικές σας παρατυπίες απέναντι στις συμβάσεις που έχετε υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση αποκλειστικότητας στην άγονη γραμμή της Λήμνου και της σύνδεσης με τη στεριά.

Ίσως να έχετε βαρεθεί να ακούτε ότι έχετε καταδικάσει το νησί μας σε οικονομικό μαρασμό. Όμως, κύριοι μέχρι εδώ. Θα βρισκόμαστε πίσω σας, σαν επιχειρηματίες και σαν επιχειρήσεις, απαιτώντας το παραμικρό χάσιμο εισοδήματος μας, εξαιτίας της δικής σας ανευθυνότητας. Και σαν Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, απαιτούμε την σοβαρή αντιμετώπιση από εσάς  του σοβαρού έργου, που σας έχει ορίσει η Πολιτεία (αφού εσείς το απαιτήσατε  και το διεκδικήσατε), την εξυπηρέτηση από θάλασσας των επισκεπτών του νησιού μας.

Περιμένουμε άμεση απάντηση από την εταιρεία σας, για τις άμεσες ενέργειες σας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου
Στέλιος Α. Μάντζαρης
Πρόεδρος Δ.Σ.
----------------------------
Πηγή:  Limniakifoni.gr
----------------------------