Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Ο καύσωνας φεύγει - Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Δευτέρα, καθώς ο υδράργυρος μπορεί σήμερα να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από αύριο θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς και στη νότια Κρήτη και στη Ρόδο αναμένουμε την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014. 

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και τοπικά 39 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 15 έως 35 στη βόρεια Ελλάδα, 18 έως 37 στη δυτική Ελλάδα, 19 έως 34 στο βόρειο Αιγαίο και από 22 έως 38 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
 
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά - βορειοδυτικά έως τέσσερα και πρόσκαιρα στον Κορινθιακό 5 μποφόρ. 
 
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι τέσσερα με 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά τμήματα όπου θα πνέουν από τα δυτικά έως 5, και το βόρειο Αιγαίο όπου θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων έως 3 μποφόρ.
 
Από Δευτέρα προβλέπονται πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βοριάδες από 4 έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
-----------------------------
Πηγή: weather.gr
-----------------------------------