Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΕΝ.Φ.Ι.Α. Ακριβότερα στα Κύθηρα από την Κηφισιά

Δεν πρέπει να υπάρχει πιο μοχθηρός νους από αυτόν που σκέφτηκε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να ξεκινήσει να στέλνει βροχή τα ειδοποιητήρια της Εφορίας. Το βασανιστήριο με τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος, του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και των υπόλοιπων φόρων και εισφορών, που έχουν να πληρώσουν οι Ελληνες, μοιάζει να μην έχει τέλος.

Από την Παρασκευή και μετά η πλειονότητα των Ελλήνων βρίσκεται πραγματικά σε παροξυσμό. Στα γραφεία, στα καφενεία, στις γειτονιές, στα ταξί, στις στάσεις λεωφορείων και όπου αλλού, οι συζητήσεις έχουν να κάνουν μόνο με το πώς θα πληρώσουμε τους φόρους που η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ισως όμως το χειρότερο είναι η διαδοχή των γεγονότων, που δείχνει ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δύο πραγματικότητες: αυτή όπου κινείται η κυβέρνηση και αυτή όπου ζουν οι περισσότεροι Ελληνες.

Ποιό είναι το διεστραμμένο μυαλό που σκέφθηκε ότι ένας κάτοικος ενός νησιού άγονης γραμμής μπορεί να πληρώνει περισότερα από ένα κάτοικο κάτοχο κατοικίας ίδιας επιφάνειας στα βόρεια προάστια των Αθηνών. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι γωνιακή μονοκατοικία στην Κηφισιά επιφάνειας 135 τ.μ. πληρώνει 309 ευρώ ΕΝ.Φ.Ι.Α. . Το ίδιο γωνιακό σπίτι σε οικισμό  στα Κύθηρα πληρώνει 420 ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε που ακριβώς οφείλεται το λάθος ( ;;;;;; ), εάν είναι φυσικά λάθος όπως ισχυρίζονται κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές. που ούτε γνωρίζουν τι ψήφισαν ούτε τα κουκιά τους βγαίνουν. Εκείνο όμως που ξέρουμε είναι ότι οι κάτοικοι των Κυθήρων με μηδενικές κρατικές παροχές καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε οικονομική δυνατότητα.

Οι περισότεροι βουλευτές της περιφέρειας έχουν ξεσηκωθεί και αναφέρουν τις δυσανάλογες περιπτώσεις και τις αδικίες στην περιφέρεια τους. Οι περισότεροι δημοτικοί άρχοντες ήδη ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες.

Εδώ σε αυτόν τον τόπο ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να φωνάξει αφού ψάξει και βρεί τρανταχτές αποδείξεις και να διαμαρτυρηθεί σε αυτά τα ανεγκέφαλα καθάρματα που κρύβονται πίσω από την φούστα της Τρόϊκας για να κρύψουν την ανικανότητα τους να επιβάλουν φόρους εκεί που πρέπει προσπαθώντας να καταργήσουν την μικροϊδιοκτησία και στέλνοντας στον Καιάδα εκατομμύρια Έλληνες ιδιοκτήτες;;;;;

Στα Κύθηρα υπάρχουν αρκετά λογιστικά γραφεία που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς συμβαίνει.
Περιμένουμε την ανάλογη ενημέρωση με πραγματικά παραδείγματα έτσι ώστε να πληροφορηθούν και οι Κυθήριοι τους λόγους της τόσο υψηλής φορολογίας ακινήτων της περιοχής.
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------