Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μονεμβασίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μονεμβασίας.

Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού καταστήματος Παπαδιανίκων προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου ορκίστηκε το νοεκλεγέν Δ.Σ. του Δήμου Μονεμβασίας καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη αυτών και οι Εκπρόσωποι των Κοινοτήτων. Η θητεία τους είναι πενταετής και λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος με τον μελίρρυτο και μεστό λόγο του αφού εξέφρασε τη χαρά του και τις θερμές του ευχαριστίες για την ευγενική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής στην οποία ανταποκρίθηκε όπως είπε με πολύ προθυμία, τόνισε ότι στη συνεργασία φαίνεται ο έσω άνθρωπος.

«Προσευχή μου είναι να γίνετε οι εκλεκτοί του λαού και μπορείτε να γίνετε όταν δείτε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου τον ίδιο το Χριστό. Εύχομαι η θητεία σας να μείνει στην ιστορία για το καλό του τόπου και του λαού μας. Είμαστε στον καλύτερο τόπο. Οι άνθρωποι είναι καλλιεργημένοι, είναι άνθρωποι με φιλότιμο. Τα χωριά μας και οι κωμοπόλεις μας είναι ότι πιο ωραίο έχει να επιδείξει η φύση. Βρείτε τους τρόπους με τους οποίους θα κεντρίζετε το ενδιαφέρον και τη φιλοτιμία του Έλληνα».
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασίας θα συνεχιστεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «συνεργαστήκαμε σε πολύ καλό επίπεδο και αυτή η συνεργασία έχει φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Εμείς και εσείς έχουμε όραμα και θέληση. Οι πολίτες ακουμπούν σε εμάς σήμερα και είμαστε υποχρεωμένοι να μην τους απογοητεύσουμε».

Ακολούθως ανεγνώσθησαν οι συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν ο Αν. Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Γ. Γρ. Α.Δ.Π.ΔΕ.Ι. Γεώργιος Διδασκάλου.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Γ. Τριχείλης ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια (ρήση του φιλόσοφου Αγάθωνα).

Ο όρκος είναι σημαντική στιγμή τόσο για τον τόπο όσο και για τους δημότες.

Περιγράφοντας τους άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η νέα Δημοτική Αρχή, τόνισε με έμφαση ότι γνώμονας θα είναι η ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα θα πρέπει αυτή να εμφιλοχωρείται από ισοτιμία, να έχει αυξημένη την αίσθηση της δικαιοσύνης, να έχει υψηλό το αίσθημα του χρέους, του καθήκοντος και της ευθύνης και να χαρακτηρίζεται από ήθος και ταπεινό ύφος

«Έχουμε ιδιαίτερο χρέος στους ώμους μας» τόνισε. Ο δημότης πρέπει να αισθάνεται συμμέτοχος. Ο Δήμος έχει πολλές πτυχές και εκφάνσεις, τις οποίες μπορούμε να τις αναπτύξουμε και από αυτό θα κριθούμε.

Θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητα. Στο Δ.Σ. πρέπει να υπάρχει σύνθεση ιδεών και απόψεων προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας».

Καταλήγοντας είπε: «Θα δουλέψουμε σκληρά με βάση αρχές και αξίες οι οποίες έρχονται από παλιά και τις ασπαζόμαστε όλοι ώστε την επόμενη πενταετία ο Δήμος Μονεμβασίας να πάει ακόμα καλύτερα».

Στην τελετή της ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων Παναγιώτης Τσολομύτης, ο Λιμενάρχης Νεάπολης Δημήτρης Βατίστας, οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ματούλα Μπελεγρή & Ιωάννης Τζεφεράκος, ο τ. Δήμαρχος Ασωπού Ανδρέας Παπαδάκης και πλήθος κόσμου.
-------------------------------
Πηγή: apela.gr
-------------------------------