Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Προς αναίρεση βαίνει η απόφαση για τη Μανωλάδα

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων, όπως επίσης της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ.
Προς αναίρεση βαίνει η απόφαση για τη Μανωλάδα- Οι αντιδρά
σεις

Το ενδεχόμενο άσκηση αναίρεσης στο αθωωτικό σκέλος της απόφασης για την υπόθεση της Μανωλάδας εξετάζει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να της διαβιβαστεί μαζί με το σύνολο της δικογραφίας.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία καθώς και το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου προκειμένου να κρίνει εάν συντρέχει λόγος αναίρεσης.

Βάσει της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την αιματηρή επίθεση εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων, όπως επίσης της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ.
-------------------------------
Πηγή: euro2day.gr
-------------------------------