Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ανθρώπινη αλυσίδα για την υποθαλάσσια πολιτεία στο Παυλοπέτρι

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον μνημειακών διαστάσεων ταφικό περίβολο της Αμφίπολης, στα νότια της Πελοποννήσου οι κάτοικοι έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα (φωτογραφία) για να προστατεύσουν ένα άλλο σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα που έχει επίσης προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον: την υποθαλάσσια πολιτεία στο Παυλοπέτρι, μια ανάσα από τη γεμάτη τουρίστες Ελαφόνησο.




Η ηλικία της φθάνει τα 5.000 χρόνια και δεν ανασκάπτεται τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο λόγω της γραφειοκρατίας όσο και της επιστημονικής έριδας των ερευνητών που ασχολούνται με την αποκάλυψη των ευρημάτων.

Κι αν αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εντυπωσιακή βυθισμένη πολιτεία, ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, σύμφωνα με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται, το γεγονός ότι η περιοχή που προς το παρόν λειτουργεί ως αγκυροβόλιο - λύση ανάγκης - κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι.

Και για τον λόγο αυτό ένωσαν τις φωνές τους ελπίζοντας να στείλουν σήμα κινδύνου για τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, που έχει προβληθεί και από το BBC


----------------------------------
Πηγή: Τα ΝΕΑ
----------------------------------