Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Στα δέντρα κινδυνεύουν να μείνουν τα αχλάδια

Την αγωνία τους για την τύχη της παραγωγής τους, αλλά και την ενόχλησή τους για τους συνεχείς ελέγχους και τα βαριά πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους απασχολούν μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής και εργασίας, στα περιβόλια τους, οι αγρότες σε όλο το δήμο Τυρνάβου, εξέφρασαν στον περιφερειάρχη εκπρόσωποι συνεταιρισμών του δήμου ζητώντας την παρέμβασή του στην αστυνομική διεύθυνση.
 
Όπως εξήγησαν λόγω της κρίσης πολλοί αλλοδαποί και κυρίως προερχόμενοι από τη γειτονική Αλβανία, με άδεια παραμονής και εργασίας προτίμησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναζητήσουν εκεί ένα καλύτερο αύριο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται τεράστια έλλειψη σε εργατικά χέρια για τις αγροτικές εργασίες στην περιοχή.

Την ίδια ώρα όμως στην περιοχή έρχονται αλλοδαποί με τουριστική βίζα οι οποίοι όμως απαγορεύεται να εργαστούν και όσοι αγρότες απασχολούν κάποιους από αυτούς κινδυνεύουν με αυτόφωρο και με διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.
 
Αυτό όπως σημείωσαν οδηγεί πολλούς αγρότες σε απόγνωση αφού αν δεν απασχολήσουν αυτούς τους αλλοδαπούς θα μείνει η παραγωγή τους στο περιβόλι, ενώ αν τους απασχολήσουν και συλληφθούν τότε κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή πέραν της ταλαιπωρίας που θα υποστούν λόγω της αυτόφωρης σύλληψης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών που έκαναν λόγο και για συνεχείς και ασυνήθιστους ελέγχους, κυρίως από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Ελασσόνας, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να παρέμβει στην πολιτεία ώστε να εφοδιαστούν με άδεια εργασίας ενός μήνα όλοι οι αλλοδαποί που έρχονται με τουριστική βίζα στην Ελλάδα.
-------------------------------
Πηγή: paseges.gr
-------------------------------