Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τα αρμόδια υπουργεία "κάνουν την πάπια" για τους διοικητές με τα πλαστά πτυχία


Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, αναφορικά με το θέμα των διοικητών νοσοκομείων οι οποίοι εμφανίζονται να κατέχουν πλαστά πτυχία, καθώς εδώ και μήνες αρνούνται να απαντήσει σε ερωτήσεις της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αποδοκιμάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η κ. Χρυσοβελώνη σε νέα της ερώτηση -την τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών- προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου επισημαίνει ότι η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) είχε καταγγείλει στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη το φαινόμενο ύπαρξης διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ χωρίς πτυχία πανεπιστημίου, ενώ πέραν της γνωστής υπόθεσης αναπληρώτριας διοικήτριας νοσοκομείου, η οποία διορίσθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον κ. Γεωργιάδη υποβάλλοντας στο υπουργείο Υγείας πλαστό τίτλο σπουδών σε δημοσίευμα ιστοσελίδας ιατρικού περιεχομένου γίνεται λόγος για ακόμη έξι τέτοια κρούσματα, τα οποία δεν φαίνεται να έχουν διερευνηθεί.

Διαβάστε την ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

"Σύμφωνα με τον ιστότοπο iatronet.gr η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) είχε καταγγείλει στον τότε υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη το φαινόμενο ύπαρξης διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ χωρίς πτυχία ΑΕΙ!

Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για 6 κρούσματα πέραν της γνωστής υπόθεσης αναπληρώτριας διοικήτριας νοσοκομείου, η οποία διορίσθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον κ. Γεωργιάδη υποβάλλοντας στο υπουργείο Υγείας πλαστό τίτλο σπουδών. Πρέπει επομένως να διευκρινισθεί ποιοι έλεγχοι έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με πολιτικά στελέχη του ΕΣΥ (διοικητές νοσοκομείων, υγειονομικών περιφερειών κτλ) που διορίστηκαν με πλαστά ή ανύπαρκτα δικαιολογητικά. Συνεπώς ερωτάσθε:

1. Γιατί δεν απάντησε το υπουργείο Υγείας στις σχετικές Ερωτήσεις μου 7810/22-4-14 και 1254/18-7-14;2. Υπάρχει πλήρες αρχείο στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας με τα δικαιολογητικά διορισμού όλων των διοικητών, αναπλ. διοικητών κτλ; Αν όχι, θα αναζητήσετε ευθύνες για την μη τήρηση του εξαιρετικά κρίσιμου αυτού αρχείου;

3. Αν υπάρχει τέτοιο αρχείο, ποια ακριβώς οργανική μονάδα του υπουργείου Υγείας είναι υπεύθυνη γι’αυτό;

4. Διερεύνησε το ΣΕΥΥΠ τις καταγγελίες για πολιτικά διορισμένα στελέχη του ΕΣΥ με ανύπαρκτα ή πλαστά πτυχία; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, ποια ήταν τα αποτελέσματα;

5. Διερευνά η Δικαιοσύνη τις πρόσφατες καταγγελίες για πολιτικά διορισμένα στελέχη του ΕΣΥ με ανύπαρκτα ή πλαστά πτυχία; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, για ποιες περιπτώσεις;

6. Έλαβε η Δικαιοσύνη από το υπουργείο Υγείας κατά την τελευταία 2ετία οποιουσδήποτε φακέλους για τέτοιου είδους ποινικές υποθέσεις; Αν ναι, τι συνέβη με αυτές τις υποθέσεις;"
----------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr
----------------------------