Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Υποχρεωτικές μετακινήσεις για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α.

Υποχρεωτικές μετακινήσεις για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α.
«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει αυτοτελώς το δικαίωμα να θέτει ή να μη θέτει στόχους, σχετικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Χώρας μας» τόνισε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στη ΝΕΡΙΤ και απαντώντας στο εάν θα συνεχιστούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων το 2014 και οι 5.000, περίπου, εναπομείνασες, μέχρι το τέλος του χρόνου. 

«Η Πολιτεία έχει θεσπίσει το θεσμό των υποχρεωτικών μετακινήσεων, προκειμένου να καλύψει ανάγκες. Θυμίζω την υποχρεωτική μετακίνηση, στο παρελθόν, 8.000 εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν συγκεκριμένα κενά και ανάγκες της Εκπαίδευσης» επεσήμανε η κα. Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση, τι θα πράξει η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αυτό των Εσωτερικών, στην περίπτωση, που δεν "προχωρήσει" το μέτρο της «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» στους Δήμους, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο - αν όχι προαναγγέλλοντας - πως οι ζητούμενες εσωτερικές μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο, από εθελούσιες θα γίνουν υποχρεωτικές, προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Επί του θέματος, η Υφυπουργός επανέλαβε για ακόμη μία φορά, πως το μέτρο της «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» δε συνδέεται με το πρόγραμμα της "διαθεσιμότητας" «και πολύ περισσότερο με απολύσεις» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
------------------------------
Πηγή: ΝΕΡΙΤ
------------------------------