Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

«Υποψίες» από το πόρισμα για το τραγικό συμβάν της Μυκόνου

Το πόρισμα για την εκμίσθωση του αιγιαλού στην περιοχή Κάτω Λιβάδι Μυκόνου, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό στις 11 Αυγούστου 2014, κατά το οποίο 10χρονος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού, όταν έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα, όταν ο οδηγός του σκάφους, που έλκυε το παιχνίδι, επέστρεψε να τον περισυλλέξει να μην τον δει και να τον χτυπήσει θανάσιμα, απέστειλε, χθες, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπυρίδων Σπυρίδων, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Τη διενέργεια της σχετικής έρευνας είχε παραγγείλει ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μετά τις αποκαλύψεις από τον Τύπο, για παραβάσεις στη διαδικασία εκμίσθωσης του αιγιαλού.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η τελευταία σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και του ιδιοκτήτη μισθωτή, δεν έχει προσυπογραφεί ακόμη από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. 

Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ζήτησε περαιτέρω έρευνα από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι το συνολικό μίσθωμα για όλη την τουριστική περίοδο, που καταβάλει ο ιδιώτης στο Δήμο Μυκόνου, ανέρχεται συνολικά στο εξαιρετικά χαμηλό ποσό των 1.500 €. 
Το τέλος δε, που υποχρεώνεται να καταβάλει προς το Δημόσιο είναι μόλις 300,20€ (το 20% του μισθώματος).

Και για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος ζήτησε περαιτέρω έρευνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
ΣΕΛΙΔΑ 1
ΣΕΛΙΔΑ 2
 
---------------------------
Πηγή: epoli.gr
---------------------------