Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Όταν ο Σκουρλέτης συνειδητοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα!

Σαν τον Βούδα που όταν βγήκε από το πολυτελές παλάτι του ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα κι άλλαξε τη ζωή του, έτσι κι ο Πάνος Σκουρλέτης, μόλις βγήκε από τον μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου και πήρε το πλοίο της γραμμής για να πάει στα Χανιά για διακοπές, ήρθε επιτέλους σε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα.

Δύο άνθρωποι, συνταξιδιώτες του, που συνάντησε στο καράβι και συνομίλησε μαζί τους, τον έβαλαν σε γόνιμες σκέψεις. Σε σημείο να αναρωτηθεί ο ίδιος αργότερα, όταν κατέγραψε την εμπειρία του από το ταξίδι, την οποία κι ανάρτησε στο facebook: «όταν κουβεντιάζουμε στο κόμμα για εκπροσωπήσεις, συμμαχίες και πρόγραμμα έχουμε στο νου μας για ποιους μιλάμε και σε ποιους αναφερόμαστε; Έχουμε απόλυτη γνώση τι είναι αυτό το 27% που μας ψηφίζει;».

Εμείς τα λέμε και τα φωνάζουμε καιρό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε μικρόκοσμο και παράλληλο κόσμο, που δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική πλειοψηφία και την πραγματικότητά της. Κι όποτε τα γράφουμε, από κάποιους θεωρούμαστε «κακοί», λες και «καλοί» είναι μόνο εκείνοι που λένε στον Αλέξη Τσίπρα και στην υπόλοιπη παρέα «πόσο τέλειοι και πανέξυπνοι είστε», ή πάνε και λένε στον Λαφαζάνη «πόσο μεγάλος αγωνιστής, δεν υπάρχει άλλος», ή ακόμα βρίσκουν κάτι καλό να πουν μέχρι και για τον Νταβανέλλο…

Έπρεπε, προφανώς, να μπει ο Πάνος Σκουρλέτης στο πλοίο της γραμμής και να συνομιλήσει με κανονικό κόσμο για να συνειδητοποιήσει αυτό που λέμε τόσο καιρό.

Διαβάστε τι έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook:

Την Τρίτη το βράδυ πήραμε το καράβι για τα Χανιά, πριν πάμε στη καμπίνα καθήσαμε στο ανοιχτό bar του καραβιού στο όγδοο κατάστρωμα για κανά ποτό, ο μικρός δεν μας ακολούθησε και πήγε κατευθείαν να ξαπλώσει. Το καράβι είχε κόσμο αλλά δεν ξεχείλιζε, κυρίως Έλληνες, άσε που είδαμε μόνο ένα Κινέζο.
Σκηνή 1η:
Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές ματιές με τους τριγύρω ξεχώρισα έναν νέο άνθρωπο που κοίταζε επίμονα. Δεν πέρασαν μερικά λεπτά και μας πλησιάζει.
«συγνώμη μπορώ να καθισω», «Βεβαια» του λέω,
«Δουλεύω στη COSCO, ξέρετε είχαμε κινητοποιήσεις». «Το ξέρω, ήταν ο Δριτσας και ο Λαφαζανης εκει, οι βουλευτές μας» του λέω αναθαρρημένος γιατί ήμασταν οι μόνοι που τους συμπαραστάθηκαμε.
«Ναι τους είδα, αλλά να μην πει τίποτα η τηλεόραση για την απεργία; Εσείς τι αντιπολίτευση είσαστε που δεν τους είπατε να το πουν στις ειδήσεις;»
Του εξήγησα πως και ανακοίνωση βγάλαμε αλλά πάλι δεν το ανέφεραν, προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει πως έτσι λειτουργούν τα επίσημα ΜΜΕ. Γι αυτόν πραγματικότητα ήταν ότι είχε ακούσει απο τα κανάλια και όχι ότι έζησε ο ιδιος… η κουβέντα συνεχίστηκε μου ανέφερε για τους συνομιλικους του που μεταναστεύουν (ειναι 34 ετών) αλλά και για τις τελευταίες εκλογές, λέγοντας μου το φοβερό, πως δεν θα ξαναψηφίσει γιατί μάλλον «τα μαγείρεψαν τα αποτελέσματα, δεν μπορει να πήρε τόσο λίγο η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ». Συνεχίσαμε για λίγο, χαιρέτισε ευγενικά και έφυγε . Ήταν από το Πέραμα και μάλλον δεν μας είχε ψηφίσει…
ΣΚΗΝΗ 2η
Λίγο αργότερα ενα άλλο νέο παιδί μας πλησιάζει. «Σας ψήφισα, είμαι μονιμος στο στρατό και κατεβαίνω στα Χανιά με μετάθεση. Ηταν και άλλοι που το σκεφτοντουσαν αλλά τελικά το έριξαν στο ΠΑΣΟΚ. Φοβήθηκαν γιατί τους είπαν πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το στρατό». Του είπα να μην φοβάται και πως αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν αυτός απο τους πρώτους που θα το ζηταγε. «παίρνω 900 ευρώ είμαι παντρεμένος και η γυναίκα μου δεν δουλεύει, στην πόλη που ζούσαμε είχαμε το σπίτι μας. Εδω πώς θα τα βγάλουμε περα; Όσο για παιδί θα θέλαμε αλλά δεν βγαίνει». Η συζήτηση συνεχίστηκε και τελείωσε με την γνωστή φράση «κάντε κάτι και γρήγορα».
Αν αναφέρω αυτά τα περιστατικά ειναι για να θέσω ενα ερώτημα. Οταν κουβεντιάζουμε στο κόμμα για εκπροσωπήσεις, συμμαχίες και πρόγραμμα έχουμε στο νου μας για ποιους μιλάμε και σε ποιους αναφερόμαστε; Έχουμε απόλυτη γνώση τι ειναι αυτό το 27% που μας ψηφίζει;
Υ.Γ.
Στη Σουγια, λίγες μέρες μετά, μου έκανε εντύπωση μια κουβέντα μιας γυναίκας ψηφοφόρου μας. «Χαιρομαι γιατί ο τρόπος που κάνετε διακοπές σας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβετε πως σκέπτεται ο κόσμος και τι αντιμετωπίζει». Μεγαλο πράγμα να σε θεωρούν κάτι δικό τους και όχι κάτι απόμακρο.
Για αυτό το νου σας στις διακοπές…
Εδώ στο τέλος θα κάνουμε ένα σχόλιο. Το θέμα με τις διακοπές Πάνο Σκουρλέτη το «χάσατε» επειδή ο πρόεδρός σας, σε μια έκρηξη επαναστατικής λίμπιντο, αναφώνησε αρχές Ιουνίου «φέτος δεν έχει μπάνια» και αργότερα βρέθηκε πρώτος και καλύτερος να κάνει βουτιές στη Νάξο.
Ωστόσο είναι παρήγορο κύριε Σκουρλέτη, ότι μαθαίνετε… Μαθαίνετε από το λαό και ευτυχώς ομολογείτε ότι η Αριστερά σας έχει ακόμα πολύ δρόμο για να εκφράσει και να επικοινωνήσει με τον ελληνικό λαό. Βεβαίως, τι είδους Αριστερά είναι αυτή που δεν έχει σχέση με το λαό, είναι μεγάλη συζήτηση, ας μην ανοίξουμε τώρα το θέμα…
----------------------------------
Πηγή:  tribune.gr
----------------------------------