Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μωρό που έπαιζε στην παραλία, κατάπιε αποτσίγαρα και κατέληξε στο Νοσοκομείο!

Για λίγο ξέφυγε από την προσοχή των γονέων της ένα κοριτσάκι 18 μόλις μηνών την ώρα που έπαιζε στην παραλία και καταπίνοντας μια γόπα τσιγάρου κατέληξε επειγόντως στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να υποβληθεί σε πλύση στομάχου και να γλιτώσει τα χειρότερα! 
 
Το συμβάν έγινε στην παραλία Μονολιθίου της Πρέβεζας, μια πολυσύχναστη παραλία, η οποία δυστυχώς αποτελεί για κάποιους θεριακλήδες ένα απέραντο... τασάκι, όπου νομίζουν ότι μπορούν να πετούν ή να... φυτεύουν ελεύθερα τις γόπες των τσιγάρων τους! 
 
Δυστυχώς το πρόβλημα με το κάπνισμα στις παραλίες δεν αφορά μόνο την υγεία των ίδιων των καπνιστών αλλά και των υπολοίπων λουομένων και φυσικά του περιβάλλοντος, λόγω μιας ουσίας απ’ την οποία παρασκευάζονται οι γόπες των τσιγάρων η οποία είναι όχι μόνο καρκινογόνος για τον άνθρωπο αλλά και τοξική για το ίδιο το περιβάλλον. 
 
Πρόκειται για την οξική κυτταρίνη (cellulose acetate) και είναι ένα πλαστικό πολυμερές που στην ουσία δεν αποδομείται. Απαιτείται η προσοχή όλων και καλο θα είναι οι επαγγελματίες που δραστηροποιούνται στις ακτές, μαζί με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες να προσφέρουν και τασάκια για την απόθεση των αποτσίγαρων. 
 
Όμως και οι ίδιοι οι καπνιστές, ακόμα κι όταν δεν βρίσκουν διαθέσιμα τασάκια, καλό θα είναι να μαζεύουν οι ίδιοι τις γόπες τους και φεύγοντας να τις πετάνε στα σκουπίδια. Τι πιο απλό;
------------------------------------
Πηγή:  epirusgate.blogspot.gr
------------------------------------