Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ρόδος: 62χρονος πέθανε μετά από τσίμπημα αράχνης

Tην τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένας 62χρονος, που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πολυοργανικό σοκ που παρουσίασε, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις οφειλόταν σε δάγκωμα δηλητηριώδους αράχνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν ο 62χρονος που διαμένει στο νησί, πήγε στο χωράφι του. Εκεί, ένιωσε κάτι να τον τσιμπάει στο πόδι και λίγο αργότερα αισθάνθηκε πόνο και έντονη φαγούρα.

Μέσα σε λίγες ώρες ο 62χρονος άρχισε να νιώθει έντονη αδιαθεσία και μετέβη στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς τα συμπτώματα που παρουσίαζε ήταν πολύ σοβαρά.

Αν και έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον 62χρονο δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την κατάστασή του. Ωστόσο, σε συνεργασία με επιστήμονες του Κέντρου Δηλητηριάσεων στην πρωτεύουσα και βάσει του δαγκώματος αλλά και των άλλων συμπτωμάτων εκτιμάται ότι πρόκειται για δάγκωμα αράχνης η οποία ήταν δηλητηριώδης.
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------